Categorie: Politic

george botez1După ce grupul consilierilor municipali PSD-ALDE i-au cerut demisia lui Adrian Dobre, despre care a spus că fuge de responsabilitate, cu referire la tărăgănarea din problema încheierii unui contract pentru asigurarea dezinsecției în Ploiești (VEZI DETALII), în cursul zilei de marți au fost lansate și alte critici la adresa edilului, cu prilejul unei conferințe organizate de viceprimarul ALDE George Pană.

Cel mai vocal a fost consilierul PSD George Botez, care l-a numit pe Dobre nici mai mult, nici mai puțin decât... "canibal administrativ". "Este un individ care nu găseşte modalităţi de colabora nici cu cei care-i sunt apropiaţi, nici cu cei care-i sunt oponenţi. Faptul că până la acest moment a distrus practic aparatul administrativ , a pus pe funcţii doar clientelă politică , a ignorat tot ceea ce înseamnă profesionalism , este un fapt dovedit că până în acest moment în mandatul său  au fost patru secretari de Primărie", și-a explicat Botez afirmația.

Iar argumentele au continuat să vină, cu referire, de această dată, la recenta plecare a secretarului Laurențiu Dițu. "anterior acestui mandat  au existat secretari care au avut trei, patru, cinci primari şi au făcut-o cu cinste şi atunci când au plecat au fost regretaţi.  O să ajungem în situaţia în care după patru ani de mandat Dobre să nu mai ştim câţi s-au perindat şi câţi au plecat. Motivul pentru care domnul secretar Diţu şi-a dat demisia a fost faptul că a fost forţat, s-au făcut presiuni asupra domniei sale să acorde viză de legalitate pe un proiect vădit nelegal şi omul a fost decent şi a spus: vă mulţumesc pentru suta de milioane  pe care mi-o daţi pe această funcţie dar eu vreau să mă duc să dorm acasă. Mă refer la proiectul cu TCE-ul, pe care în precedent îl avizase  pentru legalitate. Sigur, ai putea să te întrebi de ce astăzi un proiect este legal iar peste două săptămâni este nelegal. Asta e o chestiune care va fi  socotită într-un alt context", a declarat Botez, susținând că membrii Consiliului Local nu vor să ajungă să joace "ruleta rusească" cu libertatea lor.

"Aţi asistat cu toţii la şedinţele de Consiliu Local, la un moment dat îţi pui problema dacă noi acolo suntem oponenţi, dacă avem tabere diferite sau dacă ar trebui să fim aşa cum ar trebui normal să fim, să rezolvăm problemele. Dumneavoastră (presa - n.r.), sub o formă sau alta , puneţi întrebarea domnilor viceprimari în calitate de executiv , de ce nu au rezolvat. Păi de multe ori unii de aici, de la masă află de probleme şi de modalitatea în care se rezolvă mai des decât domnii viceprimari. Această rotire permanentă a domeniilor în care fiecare răspunde, dacă răspunde, cum răspunde. De exemplu cu CSM-ul unde fac parte din comitetul de coordonare. Ne ducem, constatăm, dispunem. Dar ştiţi ce se întâmplă?! Între dispoziţia noastră şi director, care este numit de către primar, se interpune din nou, acel domn la care făceam referire, o incapacitate managerială genetică, Adrian Dobre. Iar această incapacitate genetică este croită pe o modalitate de a vedea politica pe tipul Băsescu, dar Băsescu era un lider", a mai acuzat Botez, care a spus chiar că actualul edil nu este nimic altceva decât un "surogat" pentru Andrei Volosevici, iar fostul primar al Ploieștiului ar trebui "să-şi ceară scuze public ploieştenilor, dacă vrea să mai existe ca om politic,  pentru opţiunea pe care a pus-o pe masa ploieştenilor".

Back To Top