Categorie: Politic

laura moagher c depZiua de 9 Mai, cu triplă semnificație pentru țara noastră și cu însemnătate pentru întreaga Europă, a fost marcată de deputatul de Prahova Laura Moagher printr-un mesaj adresat românilor de pretutindeni.

"LA MULŢI ANI, EUROPA ! LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

Sărbătorim 68 de ani de când Robert Schuman, în calitate de ministru al Afacerilor Externe al Franţei, a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi, citind la Paris în faţa presei internaţionale o declaraţie prin care chemă Franţa, Germania şi alte state europene să aşeze piatra de temelie pentru constituirea unei federaţii europene.

Integrarea Europei nu va fi făcută într-o singură zi şi nici în câteva decenii. Sunt foarte multe deficienţe şi imperfecţiuni, inclusiv pentru că proiectul este unul nou în istorie, însă Uniunea Europeană se află în slujba cetăţenilor săi, cetăţeni care, păstrându-şi valorile culturale, obiceiurile , tradiţiile şi limba, se simt în Europa ca acasă.

Pentru noi, românii, ziua de 9 mai are şi o altă însemnătate istorică, pentru că este ziua în care România îşi sărbătoreşte INDEPENDENȚA - năzuința seculară a poporului român, cea care a alimentat permanent dorinţa de libertate, dragoste faţă de glia strămoşească, dar şi eroismul poporului român", a transmis, miercuri, parlamentarul PSD.

Back To Top