Categorie: Politic

ploaie spume dan radulescuPloaia torențială de acum două zile, de la Ploiești, a creat încă o dovadă concretă a gradului mare de poluare din municipiu. Deputatul USR Dan Rădulescu a atras atenția asupra clăbucilor adunați pe stradă, în urma căderii de precipitații, și cere Agenției de Protecția Mediului să precizeze dacă a avut curiozitatea să analizeze spuma care nu prea avea ce să caute în apa de ploaie.

"Maestrul Aurel Iosefini avea o carte - «Nu-i nicio minune» - unde deslușea, pe înțelesul tuturor, mici trucuri de magie, dar care aveau un efect garantat. Se pare că și ploaia de aseară, din Ploiești, a reușit să provoace un mic spectacol care, însă, nu e amuzant deloc... Spuma generată de rafalele de apă este, evident, rezultatul poluării masive a orașului și a împrejurimilor. Compușii chimici, depuși pe sol și vegetație, provin din substanțe tensioactive și au proprietăți de spumare atunci când intră în contact cu apa", a comentat parlamentarul de Prahova.

"Vă propun un mic exercițiu: oare de unde să provină în atmosferă, pe vegetație și sol aceste substanțe chimice care, din întâmplare, se regăsesc și în componența detergentului?! Iar pentru cei mai în vârstă, care locuiesc, să zicem, prin partea de Nord a orașului, vă mai amintiți când o peliculă fină, albă, frumos mirositoare, acoperea mașinile, străzile, parcul? Oare ce se întâmpla la prima ploaie?! Cu adevărat, nu-i nicio minune! Este poluarea, acest ucigaș tăcut, care, în complicitate cu autoritățile, ne ucide lent... Voi adresa o nouă interpelare Agenției de Mediu, prin care voi cere să mi se comunice zonele afectate de acest fenomen și dacă au fost colectate eșantioane de spumă și dacă au fost analizate – aici am o îndoială, pentru că programul se termină pe la ora 16:30, dar cine sunt eu să mă antepronunț?! De asemenea, voi întreba și ce măsuri se vor lua în continuare, având în vedere că existența acestei spume poate fi un indiciu cât se poate de serios asupra unei perturbări severe a climatului local", a mai spus acesta.

Sursa: Facebook/Dan Rădulescu

Foto: observatorulph.ro

Back To Top