Categorie: Politic

roberta anastase 21sept 2017Parlamentarul de Prahova Roberta Anastase a făcut publică, miercuri, o decizie revoltătoare care vizează una dintre Secțiile Spitalului Municipal Ploiești (Schuller). Potrivit acesteia, CAS Prahova a decis reducerea cu 25% a numărului de paturi, la Hematologie, secție recent înființată tocmai pe fondul numărului mare de solicitări din partea pacienților.

 

Deputatul PNL Roberta Anastase solicită public conducerii PSD-ALDE implicarea pentru anularea de urgență a deciziei de reducere cu 25% a paturilor secției de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești. "Am fost informată recent că secției de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești i-a fost redus cu 25% numărul de paturi printr-o decizie birocratică și lipsită de orice empatie sau realism a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova. Probabil că nu știau că secția, înființată anul trecut ca urmare a existenței unui număr din nefericire foarte mare de cereri, a fost una dintre cele mai accesate secții ale spitalului, încă din prima zi de funcțiune. «Recompensa» celor care gestionează sistemul a fost reducerea numărului de paturi de la 20 la 15. Inumană și lipsită de sens, având în vedere care este adresabilitatea secției. Nu o pot înțelege și sunt categoric împotriva deciziei", a precizat aceasta, într-un comunicat transmis miercuri.

"În contextul în care, de la an la an, bolile oncologice au înregistrat creșteri spectaculoase și nedorite în Ploiești și Prahova, conducerea Casei acționează ca un organism alienat, incapabil să gestioneze corect finanțarea sistemul de sănătate.  Acest demers de a reduce numărul de paturi al unei secții care funcționează după principii de excelență universitară arată nu doar totala lipsă de cunoaștere a realităților din sistem, dar și o mare doză de incompetență și cinism a unei conduceri ținută în funcție doar de susținerea politică a PSD-ALDE.  Somez public liderii celor două organizații politice – Bogdan Toader, președinte al PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean și Grațiela Gavrilescu, președinte ALDE Prahova și ministru al Mediului – să intervină de urgență pentru remedierea efectelor acestei decizii inumane. Este intolerabil să susțină și să mențină în funcție o conducere care le refuză bolnavilor de cancer dreptul la tratament", punctează parlamentarul de Prahova.

Roberta Anastase a mai precizat că așteaptă de la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate gestul minim de asumare a deciziei și demisia, și dă asigurări că va urmări îndeaproape cursul evenimentelor.

Back To Top