Categorie: Politic

miting psdComunitatea Locală RO100 Ploiești a reacţionat după apariţia unor informaţii în spaţiul public cu privire la presupuse încercări ale unor lideri politici locali de a recruta angajaţi din instituţii sau societăţi publice pentru a participa la mitingul organizat de PSD în Bucureşti la finalul acestei săptămâni. Într-un punct de vedere oficial transmis joi, reprezentanţii asociaţiei atrag atenţia că această practică este imorală şi ilegală, ea reprezentând o încălcare a statutului funcţionarilor publici, dar şi un abuz în serviciu, în cazul şefilor din instituţii de stat care îşi constrâng subordonaţii să participe la acest tip de manifestaţii.

"Comunitatea RO100 Ploiești a luat la cunoștință cu indignare faptul că persoane din conducerea unor autorități locale din Prahova au impus subordonaților să participe la mitingul organizat pe 9 iunie la București de către PSD-ALDE în vederea susținerii unor lideri ai acestor formațiuni urmăriți penal. Până la acest moment au fost semnalate situații în care angajați ai societății Transport Călători Expres Ploiești, ai Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, ai Hale și Piețe S.A., precum și ai primăriilor din întregul județ au fost amenințați că și-ar putea pierde locul de muncă în cazul în care nu vor participa la mitingul politic organizat pe 9 iunie de către PSD-ALDE. Atragem atenția că aceasta practică folosită de PSD-ALDE este nu numai profund imorală, dar și ilegală: potrivit Statutului funcționarilor publici, «desfășurarea unor activități cu caracter politic în timpul programului de lucru», așa cum se întâmplă în cazul recrutării subordonaților pentru participarea la un miting politic, constituie abatere disciplinară și poate fi sancționată cu destituirea. Chiar mai important, organizarea subordonaților din cadrul unei instituții publice în vederea participării la un miting politic constituie infracțiunea de abuz în serviciu. Dincolo de demiterea din funcția ocupată, cel care coordonează o acțiune de acest tip va putea primi o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, alături de interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcție publică în viitor", se arată în comunicatul transmis.

Reacţia dură vine după apariţia unor zvonuri cu privire la recrutarea pentru miting a unor angajaţi de la Transport Călători Express Ploieşti, SC Hale şi Pieţe şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova. Şefii acestor structure au dezminţit informaţiile apărute.

Back To Top