Categorie: Politic

iulian dumitrescu1"Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!" este moțiunea de cenzură depusă miercuri de PNL împotriva Executivului PSD - ALDE căruia îi reproșează măsuri devastatoare pentru economie și administrațiile locale, dar și lipsa de inițiativă în alte sectoare. Mai presus de toate, pe lista criticilor se regăsesc și cele privind modificarea legilor justiției.

"Am depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Semestrial al PSD. Se împlinesc șase luni de când Guvernul Dăncilă este în funcție și acest guvern trebuie să plece, asemeni celorlalte guverne semestriale ale PSD de anul trecut. Are termenul de valabilitate expirat. Dacă spuneam despre guvernele anterioare ale PSD că sunt «guverne zero», în sensul în care nu au reușit să ducă țara înainte, Guvernul Dăncilă ar putea fi încadrat la categoria «guverne minus», în sensul în care a reușit să ducă țara înapoi. Minus la salarii – s-au micșorat salariile a peste 1,9 milioane de români. Minus la puterea de cumpărare – inflația a ajuns la 5,2%. Minus la datorie publică – de la ultimele alegeri din anul 2016, PSD a îndatorat România cu peste 24 de miliarde lei. În moțiunea de cenzură o să găsiți și alte exemple de recorduri negative înregistrate de actualul guvern. Împreună cu colegii mei din PNL, am inițiat această moțiune de cenzură cu credința că este mult prea periculos pentru români să lăsăm peste vară țara pe mâinile Guvernului Dăncilă. Demersului nostru s-au asociat și parlamentarii USR și PMP. Vreau să îmi exprim speranța că și în PSD există oameni care își amintesc de jurământul de credință pe care l-au depus față de țară și care nu se lasă păpușați, trași de sfori de Liviu Dragnea. Îi invit pe toți parlamentarii puterii să își aducă aminte de promisiunile pe care le-au făcut alegătorilor și să voteze, până nu e prea târziu, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă inițiată de PNL!", a declarat senatorul de Prahova Iulian Dumitrescu, președinte al liberalilor prahoveni și prim-vicepreședinte al partidului, la nivel național.

"Acest guvern rușinos este un dezastru pentru țară și el trebuie să plece cât mai repede.

Din punct de vedere economic - Liviu Dragnea și Doamna Dăncilă au bulversat mediul de afaceri; 1,9 milioane de angajați din sectorul privat au veniturile mai mici, iar pensiile celor aflați acum în câmpul muncii urmează să fie furate pentru a acoperi golurile financiare cauzate de incompetența Guvernului.

În ceea ce privește administrația publică: au lăsat primăriile fără resurse, cu obligații suplimentare, fără bani de investiții și de dezvoltare, dependente de pixul ministrului.

În ceea ce privește educația: fără școli noi, fără programe naționale care să reducă abandonul școlar și să crească incluziunea, fără diplome sau certificate care să ateste competențe.

În sănătate - au spulberat coeziunea echipelor medicale, au blocat medicii de familie și au perpetuat lipsuri acute în asigurarea medicamentelor și a consumabilelor din spitale.

Nu în ultimul rând, acest guvern rușinos trebuie să plece pentru că PSD și ALDE încearcă din răsputeri să guverneze pentru hoți. Această guvernare are ca singur obiectiv favorizarea infractorului. Dacă Liviu Dragnea ar fi scris în programul de guvernare că va lua toate aceste măsuri pentru scăpătarea infractorilor și că prim-ministru va fi dna Dăncilă, oamenii nu ar fi votat niciodată așa ceva.

Doamna Dăncilă a dovedit că nu este în stare de nimic în afară de a aștepta și executa comenzile domnului Dragnea.

Acest guvern incompetent trebuie să plece pentru că este singura soluție ca domnul Dragnea să piardă puterea obținută bolnăvicios, prin instalarea unor marionete la Palatul Victoria și prin conectarea la banii publici.

Guvernarea PSD-ALDE spulberă speranțele a milioane de români că pot reuși în țara lor prin muncă cinstită și că hoții vor suporta rigorile legii. Oamenii vor o țară normală, europeană, guvernată în interes public, nu o țară deturnată de interesele celor certați cu legea", au argumentat liberalii, la depunerea moțiunii de cenzură.

Sursa: Facebook/ Iulian Dumitrescu

Back To Top