Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

porciDeputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a solicitat Direcției Sanitar-Veterinare o situație la zi cu măsurile luate în județ, pentru prevenirea răspândirii pestei porcine, și acuză autoritățile că s-au apucat să informeze populația prea târziu, când boala începuse deja să facă ravagii, mai ales în sud-estul țării.

 

"În urma interpelării pe care am adresat-o Direcției Sanitar Veterinare Prahova, referitoare la stadiul în care se află măsurile luate pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane în județul nostru, a sosit și răspunsul instituției.

Astfel, aflăm că a existat o întâlnire cu administratorii a 11 fonduri de vânătoare, că s-a suspendat, temporar, activitatea de comercializare de animale vii în unele târguri (Mizil, Băicoi, Văleni, Starchiojd, Urlați, Măneciu și Aluniș) și s-a impus o monitorizare a transportatorilor de carne, solicitându-se implicarea primăriilor, poliției locale, iar la nevoie, a poliției și jandarmeriei.

De asemenea, până la 23 iulie 2018, s-a solicitat tuturor celor 104 unități administrativ teritoriale situația stânelor existente, precum și a terenurilor identificate ca metodă alternativă la incinerare.

Cetățenii au fost avertizați prin afișarea a câte două postere de prezentare, într-un loc vizibil.

S-au efectuat controale în parcările existente pe drumurile naționale/județene privind existența pubelelor de colectare a deșeurilor alimentare și s-a verificat frecvența colectării acestora de către operatorii de salubritate. Drept urmare, Secția Drumuri Naționale Ploiești, a fost notificată pentru neregulile depistate pe DN1, DN1A, DN1B și DN1D.

Între 8 și 21 august, s-au organizat două filtre de control la granița cu județul Ialomița.

Au fost identificate 22 de terenuri de îngropare.

S-au verificat 36 de stâne din localitățile limitrofe județelor Buzău și Ialomița, fiind acordate trei sancțiuni contravenționale și un avertisment.

Până pe 10 septembrie vor exista controale pe drumurile județene dinspre județul Buzău.

Alte măsuri dispuse de Direcție: verificarea celor șase exploatații comerciale de creștere a porcilor din județ, ridicarea suinelor moarte din gospodării, porcii mistreți morți/accidentați vor fi transportați de către reprezentanții fondurilor de vânătoare", a anunțat deputatul Dan Rădulescu.

Acesta critică, însă, lipsa de reacție a autorităților, în intervalul pe care l-au avut la dispoziție de la primele semnale care indicau riscul răspândirii pestei porcine până la momentul actual, când boala a distrus ferme întregi, a lăsat sute de oameni fără locuri de muncă și a adus panica între gospodarii care au animale în bătătură.

"Deja, primesc semnale din zonele rurale ale județului, locuitorii fiind extrem de îngrijorați - pur și simplu nu știu ce să facă, fiind puși să aleagă între a tăia animalele acum, riscând, astfel, să rămână fără porc de Crăciun...

Ministerul a avut la dispoziție un an să informeze și să pregătească populația pentru ceea ce va urma. În buna tradiție de la noi, a mimat exercițiul, iar când situația a devenit gravă, în unele județe, precum Tulcea, de exemplu, sacrificarea a zeci de mii de suine a devenit ultima soluție...", a transmis parlamentarul de Prahova.

Sursă declarație: Facebook/ Dan Rădulescu

Back To Top