Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

imagine satelit bataluriDeputatul USR de Prahova Dan Rădulescu continuă seria apelurilor lansate către pprahoveni, să se alăture protestelor împotriva poluării din Ploiești. În cea mai recentă declarație a sa pe acest subiect, parlamentarul subliniază cât de ieftin scapă marii poluatori din zonă, asta în cazulîn care se deranjează cineva să-i ia la întrebări.

 

"Acum ceva vreme, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova îmi confirma bănuiala că societăţile SC Rompetrol SA, Rafinăria Vega Ploieşti, SC Steaua Română SA Câmpina, SC Astra Română SA Ploieşti nu au efectuat lucrări de ecologizare/închidere a depozitelor neconforme, obligaţie prevăzută în HG nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare. În timp ce rafinăriile Steaua Română şi Astra Română nu mai funcţionează, Vega își continuă activitatea, având cea mai mare cantitate de astfel de deşeuri. Iar dacă acestea nu se văd de pe Pământ, pentru că, vorba aia, proprietate privată, garduri, firme de pază, ele sunt observabile, dar... din cosmos. Satelitul Google Earth ne arată foarte clar și imparțial mărimea depozitului – o adevărată «salbă de lacuri» întinsă pe 10,5 hectare, pline cu gudroane şi nămoluri, precum şi cu alte deşeuri periculoase rezultate din procesele de rafinare şi prelucrare a ţiţeiului", a scris Dan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul a anunțat că a solicitat Gărzii de Mediu procesele-verbale care consemnează sancțiunile aplicate societăților enumerate mai sus. "Răspunsul mi-a confirmat presupunerile: sancțiunile contravenționale există și însumează 440 000 de lei, în cazul Rafinăriei Vega și 400 000 pentru Astra S.A. Adică, vreo 95.000 de euro, respectiv 87.000 euro, în total,182.000 euro. Oare care o fi cifra de afaceri a celor două firme?! Să ne amintim și că totalul sancțiunilor - atenție, pe o perioadă de trei ani - aplicate marilor poluatori ce înconjoară Ploieștiul, se învârtea în jurul sumei de 300.000 de euro... Eu zic că-i cam puțin, ținând cont de impactul asupra stării de sănătate a populației. Inutil, ținând cont de infinitele recidive! Un joc al intereselor, bine susținut politic, inclusiv prin instituțiile plătite din bani publici, care ar trebui să ne apere - Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Direcția de Sănătate Publică - dar pentru care sănătatea oamenilor este ultima miză...", a comentat Dan Rădulescu.

Deputatul USR de Prahova a subliniat că, deși au fost depuse trei inițiative legislative pentru a reglementa această stare de fapt, două au fost respinse de coaliția PSD-ALDE, votul împotrivă fiind dat inclusiv de parlamentarii prahoveni, unii chiar locuitori ai Ploiești. Ultima, ”legea mirosurilor” este, "momentan, agreată de Minister".

Miercuri, 12 septembrie, de la 18:30, parlamentarul îi cheamă pe ploieșteni la un nou protest care de această dată va avea loc în cartierul Mihai Bravu, în zona sensului giratoriu din dreptul magazinului Lidl.

Sursa: Facebook/ Dan Rădulescu

Back To Top