Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

poluare depasire butadienaDeputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a solicitat, luni, o întâlnire cu reprezentanții rafinăriei LukOil, după ce, în ultimele luni, în zona Ploieștiului s-au înregistrat, de aproape 300 de ori, depășiri la btadienă, pe 1 august atingându-se un nivel record al acestui compus, în aer.

"Ca ploieșteni și locuitori de prin împrejurimi ne-am obișnuit – tristă și fatală obișnuință – cu poluarea, mirosul ei, pe care îl invocăm mereu, fiind doar o altă treaptă nocivă pe care urcăm, odată cu vârsta, spre tot felul de boli.

Ei bine, pe scara asta se mai află încă un element care, în ultimele cinci luni, între aprilie – august 2018, a depășit de 290 de ori valorile maxime legal admise!

Este vorba despre butadienă, un gaz incolor, folosit, printre altele la prepararea lacurilor și a cauciucurilor sintetice. Ce efecte are el asupra sănătății umane? Păi, acest gaz este un compus cancerigen și induce multiple afecțiuni ale aparatului cardio-respirator, spre exemplu...

Unde au fost înregistrate aceste valori? La stația de monitorizare PH6, în cartierul Mihai Bravu. Apogeul a fost atins pe 1 august când, în intervalul orar 11 - 13, a fost depășită de peste 20 de ori limita de 2 µg/m3!" a scris Dan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta atrage atenția că butadiena asta este un gaz extrem de toxic, carei se află sub atenția specială a cercetătorilor și autorităților naționale dar și a organizațiilor mondiale de profil.

"Am cerut, da, iarăși, Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, să îmi comunice dacă s-a prins și ea de cum stă treaba, mai ales că 1 august a picat într-o miercuri, iar depășirile s-au înregistrat în perioada timpului de lucru. O fi sesizat Primăria? I.S.U.? Direcția de Sănătate Publică? Ruda mai apropiată, Garda de Mediu? Ministerul Sănătății? O fi identificat care este sursa principala de poluare cu acest gaz - perioada, valorile și corelarea maximelor cu alți compuși poluanți poat decela cu ușurință tipul agentului industrial. S-o fi deplasat celebra stație mobilă prin zonă, în astea cinci luni în care sănătatea locuitorilor cartierului a fost afectată?! Rămâne de văzut... ", a mai scris parlamentarul.

Back To Top