Categorie: Politic

Declaraţiile făcute, sâmbătă, de fostul premieri Victor Ponta, în conferinţa de la Ploieşti, inclusiv împotriva lui Traian Băsescu, nu au rămas fără răspuns. Indicat ca unul dintre vinovaţii pentru eşecul proiectului autostrăzii Comarnic - Brașov, fostul șef al statului i-a răspuns lui Ponta, pe care îl numește "neputinciosul guraliv" și căruia îi aminteşte că nu a reușit să facă "nici măcar un metru de drum la patru benzi de la Comarnic spre Braşov".

Traian Băsescu face, în postarea sa, istoricul proiectelor de infrastructură, dintr-o perspectivă complet diferită de a lui Victor Ponta.

" Înţeleg că «neputinciosul guraliv» Victor Viorel Ponta, doctor plagiator, a glăsuit că cel care l-a împiedicat să facă autostrada Comarnic – Braşov ar fi fost Băsescu. Păi, să vedem. În 2000, când am plecat de la Ministerul Transporturilor, am lăsat la 4 benzi traseul de la Bucureşti până la Comarnic, iar tronsonul Comarnic – Braşov reabilitat, adică drumul consolidat şi la pante extins la trei benzi. Oare pricepe «neputinciosul guraliv»? În anul 2000, Bucureşti – Comarnic avea patru benzi (scria pe semnalizări rutiere «aici sunt banii dumneavoastră»), iar Comarnic - Braşov era reabilitat. Pentru atât au fost bani la acea vreme, când nimeni nu ne înghesuia cu bani nerambursabili de la UE. Mai mult, când «neputinciosul guraliv» devenea premier, în mai 2012, guvernul Boc a lăsat terminată autostrada Bucureşti – Ploieşti. În aceste condiţii, «neputinciosul guraliv» şi «plagiator glorios», pe numele său de scenă Victor Viorel Ponta, nu a fost capabil să construiască nici măcar un metru de drum la 4 benzi dincolo de Comarnic, deşi a fost premier din aprilie 2012 până în noiembrie 2015", a comentat Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul președinte îl acuză pe Ponta că a mărit acciza la combustibil, fără ca banii astfel obținuți să fie direcționați către investiții în infrastructură, și că a pierdut finanțarea BEI - BERD pentru autostrada Comarnic - Brașov.

"A minţit oamenii că măreşte acciza la combustibil ca să construiască autostrăzi, şi-a pus panarama de prieten, pe numele lui Dan Şova, ministru peste autostrăzi şi se angajau amândoi să doarmă în cort prin munţi până la terminarea autostrăzii Comarnic – Braşov. Şi, când colo ce să vezi. «Neputinciosul guraliv» a băgat banii din acciza suplimentară la combustibil în buzunarul clientelei PSD şi a pierdut şi cofinanţarea de la BEI + BERD. Şi, uite aşa «neputinciosul guraliv» a reuşit marea performanţă să nu facă în mandatul lui «glorios» nici măcar un metru de drum la patru benzi de la Comarnic spre Braşov. Iar, dacă cineva l-a blocat pe Ponta să construiască autostrada Comarnic – Braşov, acel cineva se numeşte «incompetenţa proprie». Sau poate spune «neputinciosul guraliv», dacă tot are chef de vorbă, de ce au retras BEI şi BERD finanţarea pentru autostrada Comarnic –Braşov?" a mai completat Traian Băsescu, în aceeași postare.

Replica vine după ce sâmbătă, la Ploiești, într-o conferință de presă susținută în calitate de președinte al partidului PRO România, Victor Ponta a lansat atacuri la adresa Laurei Codruța Kovesi, Darius Vâlcov și Traian Băsescu, privind eșecul realizării autostrăzii Comarnic - Brașov (VEZI DETALII).

Back To Top