Categorie: Politic

Fostul premier Victor Ponta s-a aflat la Ploiești, sâmbătă după-amiază, în calitate de președinte al partidului PRO România. Ponta a susținut o conferință de presă în care a lansat atacuri în serie la adresa unor personaje celebre.

Acuzațiile au fost țesute pe tema proiectului autostrăzii Comarnic - Brașov. Ponta susține că Darius Vâlcov, consilier personal al prim-ministrului și "deja privit ca cel care împarte contractele în România”, ar fi promis unei firme din Chgina contractul pentru autostrada amintită. „În continuare cred că acest proiect, care este un proiect delicat care a eşuat de trei ori din motive finanicar-politice, trebuie făcut cu o firmă europeană. Eu vă spun cum cred că trebuie făcut. Doamna Dăncilă a făcut trei declaraţii din care eu am înţeles perfect că doamna Dăncilă nu a înţeles nimic din ce înseamnă parteneriat public-privat pentru Comarnic-Braşov şi dacă nu se bagă e foarte bine, domnul Vâlcov a făcut deja promisiuni că le dă la o firmă chineză. Asta, dacă am aflat eu, au aflat şi toţi europenii şi fiţi convinşi că vor fi foarte multe contestaţii care vor ţine câţia ani, pentru că domnul Vâlcov este deja privit ca cel care împarte contractele în România. Deocamdată, din tot ce a împărţit Vâlcov nu a ieşit nimic bine. (...) Dacă nu mai ai această ameninţare Băsescu-Kovesi- DNA pe capul tău, fă-o transparent. Costurile vor fi mari, dacă vreţi să fim demagogi, să spunem că se face cu o sută de lei, cu o mie de lei, e o minciună, nu e adevărat", a spus fostul premieri.

Acesta a continuat cu atacurile, susținând că, "pentru Comarnic-Braşov, doamna Kovesi personal este vinovată. Domnul Băsescu când a fost învestit domnul Rus ca ministru, i-a spus public: «Vedeţi că aveţi probleme». Nu era  nicio problemă. El nu voia să facem noi Comarnic - Braşov. După care a făcut o sesizare la DNA, la doamna Kovesi, doamna Kovesi nu ştiu ce a făcut cu dosarul că uite, suntem în 2019 şi nu a mai apărut, dar s-a apucat să investigheze şi vă poate spune actualul şef al CNAIR care atunci era tot şef şi care, dacă aţi văzut, vreo trei ani a dispărut ca să... Da, a fost o decizie politică prin care domnul Băsescu a folosit DNA-ul ca să ne blocheze acel proiect. Altfel, proiectul de azi e identic cu cel din 2015, am pierdut patru ani, dar va fi mai scump acum decât în 2015 pentru că România se împrumută mai scump” a afirmat Victor Ponta.

Liderul PRO România avertizează că proiectul autostrăzii va eşua din nou „dacă Vâlcov vrea să mulgă ceva din acest contract, ca alte lucruri pe care a vrut să le mulgă el” și pretinde că "dacă ne lăsau fără Băsescu şi fără DNA în 2014, dacă ne lăsau să semnăm contractul, în iunie 2019 era gata”.

Back To Top