Categorie: Politic

Adrian Dobre, primarul Ploieştiului şi preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Naţional Liberal, reclamă presiuni politice făcute de reprezentanţii coaliţiei PSD-ALDE pentru blocarea unor proiecte "esenţiale pentru comunitatea locală". Totodată, politicianul arată cu degetul spre preşedintele ALDE Prahova, Graţiela Gavrilescu, spunând că aceasta ar încuraja anumite presiuni făcute asupra aleşilor locali PNL.

 

Fără a da foarte multe detalii despre scopul final al acestor demersuri, preşedintele PNL Ploieşti spune că asupra mai multor colegi de partid au fost făcute presiuni de către liderii ALDE, dezvăluind că liberalilor respectivi li s-au promis locuri de muncă sau salarii duble şi afirmând că sunt implicate şi "instituţii publice, locale sau centrale". Anunţul, în linii mari vag, dă de înţeles, printre rânduri, că ar fi avut loc încercări de racolare la ALDE a unor anumiţi membri PNL, Adrian Dobre refuzând să dea exemple sau să spună dacă în momentul de faţă e pusă în discuţie vreo eventuală sancţiune sau excludere din partid a vreunui coleg.

Discuţia a pornit de la cele două proiecte de hotărâre propuse de primar şi respinse în şedinţa de luni a Consiliului Local Ploieşti, vizând contractarea unui credit bancar pentru investiţii şi preluarea unui teren la fosta unitate militară de pe strada Torcători, propus pentru construirea unui spital municipal de urgenţă promis de primar în campanie. Mai multe detalii găsiţi AICI! "Aceste proiecte din păcate nu au primit votul Consiliului Local. Cred că este momentul ca la nivel de municipiu să vedem un alt fel de politică, una în care cumetriile să nu mai existe, în care practici şi tehnici politice, mai ales când se apropie alegerile, să nu mai fie folosite, să nu se mai pună presiune pe membrii de partid, să nu fie utilizate societăţi comerciale, să nu fie utilizate autorităţi publice, fie ele centrale sau locale, pentru a-i determina pe unii şi pe alţii să ia anumite decizii în ceea ce priveşte viaţa lor politică.

Astfel de practici sunt la ora actuală folosite de către ALDE şi vreau să-i aduc la cunoştinţă domnului Tăriceanu că o serie de colegi ai dânsului din Prahova, şi mă refer în special la doamna Gavrilescu, folosesc astfel de practici, punând presiune pe colegi din Partidul Naţional Liberal. Se oferă posturi, se oferă salarii mai mari, poate există şi alte favoruri sau şi o altfel de presiune. Lucrurile acestea nu mai trebuie să existe, pentru că, altfel, ajungem la situaţia aşa cum s-a întâmplat astăzi în Consiliului Local", a afirmat Adrian Dobre, în cadrul unei conferinţe de presă organizate luni după-amiază la sediul PNL Prahova. "Nu cred că există ploieştean care înţelege de ce un proiect vital pentru oraş nu este votat", a mai comentat preşedintele PNL Ploieşti. Acesta a evitat să dea exemple cu privire la presiunile invocate, invocând faptul că nu vrea să pună şi mai multă presiune pe respectivii membri PNL. Desigur, asta presupunând că n-au dezertat deja. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top