Categorie: Politic

La nivel parlamentar, în luna februarie, activitatea parlamentară deputatului PNL de Prahova Roberta Anastase s-a concentrat, în mare parte, pe dezbaterile organizate în cadrul comisiilor de specialitate şi în cadrul şedinţelor plenare dedicate Legii bugetului de stat pe 2019.

Cu prilejul dezbaterilor organizate, în ultimele săptămâni, la nivelul comisiilor de specialitate din parlamentul României, pe tema bugetului de stat pe anul 2019, deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a punctat principalele vulnerabilităţi ale bugetului de stat propus de Guvern. În cadrul şedinței comune a Comisiilor de politică externă, parlamentarul a subliniat faptul că bugetul propus de Ministerul Afacerilor Externe trebuie să răspundă actualelor provocări în materie de reprezentare externă. Totodată, Roberta Anastase i-a solicitat ministrului Meleşcanu un punct de vedere cu privire la declaraţiile făcute de ministrul  de interne Carmen Dan cu prilejul reuniunii informale a miniștrilor Afacerilor Interne şi de Justiție, referitoare la accederea României la spaţiul Schengen.

Un alt aspect punctat de deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a vizat dificultăţile întâmpinate de beneficiarii fondurilor europene. Aceasta a fost, de altfel, tema centrală a intervenţiei susţinute de parlamentarul prahovean, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, cu prilejul şedinţei dedicate analizării bugetului propus de Ministerul Fondurilor Europene.

Totodată, poziţia oficială exprimată de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la divergenţele survenite între Statele Unite ale Americii şi Rusia cu privire la încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare a fost principalul subiect abordat de parlamentarul PNL de Prahova Roberta Anastase, cu prilejul sesiunii de întrebări şi interpelări adresate membrilor Guvernului.

Back To Top