Categorie: Politic

În loc de paradis natural, Delta Dunării ar putea fi transformată într-un paradis fiscal, avertizează Opoziţia. Asta după ce un proiect de lege care prevede desfășurarea unor activități economice privind jocurile de noroc pe insule a primit undă verde de la deputaţi. Opoziţia contestă iniţiativa şi aduce aminte inclusiv de scandalul privind insula Belina, spunând că proiectul, iniţiat de un cunoscut parlamentar PSD, este unul "cu dedicaţie pentru băieţii deştepţi".

Iniţiativa legislativă îi aparţine senatorului PSD Şerban Nicolae şi a fost modificată marţi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Aceste terenuri sunt scutite de la plata impozitului și a taxelor şi vor avea un regim juridic special, informează Digi 24.

"În toate insulele din lume există acest regim derogatoriu și tocmai ca atracția străinilor din lume, acolo unde sunt insule, este tocmai pentru că acolo se fac cazinouri, se fac hoteluri, se fac aceste regimuri derogatorii. Dacă noi ne opunem acestor lucruri înseamnă că noi nu vrem să existe atracții și în România în aceste feluri de locuri", a argumentat deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

În replică, Opoziţia a anunţat că va ataca la CCR proiectul de lege, care va primi votul final în următoarele zile de la deputaţi. "Se creează paradisuri fiscale pentru niște băieți deștepți, de exemplu pentru cei care au pus mâna pe insula Belina, sau pentru cei care au interese de a dezvolta afaceri de jocuri de noroc în Delta Dunării. Este o lege cu dedicație. E absolut nedrept pentru ceilalți comercianți din România, care vor avea o concurență neloială", a afirmat Stelian Ion, deputat USR.

Back To Top