Categorie: Politic

Ales senator în 2008 şi primar în 2012, Iulian Bădescu ar putea să candideze din nou pentru Primăria Ploieşti, în 2020, din partea Pro România, potrivit unor informaţii neoficiale din mediul politic. Conducerea organizaţiei judeţene de partid spune că politicianul "a venit alături de Pro România", fără să fi semnat o adeziune, şi adaugă că pentru moment nu s-a pus în discuţie problema candidaturilor pentru alegerile locale de anul viitor.

Subiectul a fost discutat într-o conferinţă de presă organizată joi la sediul Pro România Prahova, în care liderul filialei judeţene, europarlamentarul Laurenţiu Rebega, a fost rugat de jurnalişti să comenteze informaţiile apărute. "Nu s-a luat în discuţie în momentul de faţă o posibilă candidatură a niciunuia dintre membrii de partid. Iulian Bădescu a venit alături de noi. Nu este membru de partid", a declarat Laurenţiu Rebega. În completare, colegul de partid Marian Neacşu a adăugat că formaţiunea se concentrează în prezent pe alegerile europarlamentare din luna mai şi abia după aceea pot exista discuţii cu privire la cele locale din 2020.

Analizele arată că, în eventualitatea unei candidaturi, Iulian Bădescu ar putea să "permute" o parte din voturile care altminteri ar ajunge la candidatul PSD, cel mai probabil actualul viceprimar Cristian Ganea, ceea ce l-ar avantaja, în fond, pe candidatul PNL, actualul primar, Adrian Dobre. Ar fi aceeaşi "reţetă" aplicată în 2016, când Daniel Savu a luat câteva mii de voturi, majoritatea de la simpatizanţi PSD, suficient cât Ganea să iasă pe locul secund atunci. Reprezentanţii Pro România au discutat despre poziţionarea formaţiunii pe scena politică, fostul premier Mihai Tudose declarând că partidul nu vrea sub nicio formă să fie un "PSD 2", iar Nicolae Bănicioiu detaliind şi adăugând că, pe lângă un electorat tradiţional de stânga, Pro România ţinteşte foarte mult şi segmentul nehotărâţilor, al oamenilor care nu au mai făcut politică sau nu au neapărat o simpatie, precum şi un segment din votanţii orientaţi mai degrabă spre partidele de dreapta.

Iulian Bădescu a fost ales primar al Ploieştiului în 2012, când a candidat din partea PSD şi l-a invins pe Andrei Volosevici, însă el şi-a încheiat prin demisie mandatul, undeva pe la mijlocul perioadei, după ce a fost implicat într-o anchetă penală a DNA Ploieşti.

Back To Top