Categorie: Politic

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ a admis vineri seară contestaţia celor două partide la decizia BEC care interzicea participarea alianţei la scrutin.

 

Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a acceptat vineri contestaţia celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă, informează România TV. "Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019", se arată în minuta instanţei.

Dan Cioloş a reacţionat vineri seară. "Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare! Așa cum ne așteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au votat în favoarea Alianței noastre! Lupta continuă cu și mai mult avânt. Vă mulțumim pentru efortul, implicarea și răbdarea voastră. Împreună vom reuși", a scris fostul premier pe Facebook.

Dan Barna, preşedintele USR, consideră că faptul că Alianţa 2020 USR PLUS va putea participa la alegerile europarlamentare, în urma deciziei ICCJ, reprezintă prima victorie din această campanie. "Victorie pentru Alianţa 2020 USR PLUS! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia USR-PLUS în urma respingerii cererii de înregistrare a alianţei de către Biroul Electoral Central. În urma deciziei magistraţilor ÎCCJ, Alianţa 2020 USR-PLUS poate participa la alegerile pentru Parlamentul European. Au încercat să ne oprească şi am învins. Este prima victorie din această campanie. Şi nu este doar victoria noastră, a Alianţei, este victoria tuturor celor care îşi doresc să trăiască într-o ţară civilizată, în care legea este aceeaşi pentru toţi. Ne întoarcem în stradă, la semnături!", afirmă Dan Barna, într-un mesaj transmis vineri seară.

Back To Top