Categorie: Politic

Deputatul USR de Prahova a prezentat bilanțul poluării, în zona Ploiești, pe luna iulie, atrăgând atenția asupra faptului că, în mare parte a timpului, concentrația de benzen s-a aflat peste limita legală.

 

"Zilnic, lumea îmi scrie că nu mai rezistă, că miroase, că nu se pot deschide geamurile, că nu se poate sta prin parcuri. Sunt întrebat de ce instituțiile, unde lucrează niște oameni plătiți din banii noștri, nu au nicio reacție. Încerc să le explică că, de fapt, toată această neputință a sistemului, această cârdășie între poluatori și cei care ar trebui să ne apere dreptul la sănătate, la viață, nouă și copiilor noștri, reflectă racilele ultimilor 30 de ani, racile care pot fi rezumate în două cuvinte – incompetență și corupție", a comentat parlamentarul de Prahova.

Acesta a prezentat situația reflectată conform măsurătorilor de la cele șase de monitorizare a calității aerului din zona Ploiești, pentru indicatorul benzen, cu care prahovenii sunt otrăviți constant.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul calitateaer.ro, benzenul este o încadrată în clasa A1 de toxicitate, cunoscută drept cancerigenă pentru om. Acesta produce efecte dăunătoare asupra sistemului nervos central.

"Concentrația maximă legal admisă a fost depășită timp de peste 500 de ore, adică vreo 20 de zile... La stația PH4, spre exemplu, valorile maxime au fost de 14 ori peste limita de 5 micrograme pe metru cub, în timp ce la PH 2 și PH 6, de 10 ori! Ca de obicei, instituțiile care ar trebui să ne apere dreptul constituțional la un mediu sănătos, Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Primăria au mimat exercițiul funcțiunii semnând, zilnic, condica și așteptând ziua de vineri, când se iese de la serviciu la ora 14... Sincer, abia aștept alegerile din 2020, atât cele locale, cât și cele parlamentare, când alianța USR – Plus va veni la guvernare și toate aceste lucruri se vor schimba!" spune Dan Rădulescu.

Apropo de scrutinele care urmează, acesta și-a exprimat încrederea că "interesul cetățeanului va fi mai presus de interesul de partid, iar în funcții, în toate aceste pseudoinstituții de acum, nu se vor mai găsi scaune calde pentru toți aplaudacii de partid, pentru toți nașii, finii, verișorii și urmașii comuniștilor și securiștilor de ieri, transformați, astăzi, în politicieni".

Back To Top