Categorie: Politic

Din ce în ce mai apreciate, mai ales de cei nevoiți să se decurge în orașele cu trafic aglomerat, tricicletele electrice sunt utilizate, oarecum, în contextul unui vid legislativ. Un grup de parlamentari a depus, la începutul acestei veri, un proiect de modificare a Codului rutier, pentru reglementarea condițiilor de circulație a acestor vehicule pe drumurile publice.

 

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase se numără printre susținătorii acestui proiect înaintat la finalul sesiunii trecute.

Semnatarii inițiativei subliniază, în expunerea de motive, că este necesară "modificarea codului rutier în sensul de a defini și reglementa trotinetele electrice, astfel încât utilizatorii, cât și restul participanților la trafic să fie în deplină siguranță", arătând că reglementările se impun "pentru a ține pasul cu schimbările din societate".

"Autoritățile locale încurajează achiziționarea de astfel de mijloace de transport, dar avem nevoie de reglementare pentru a impulsiona și mai mult ceea ce acum reprezintă doar inițiative timide și izolate", mai punctează inițiatorii proiectului.

Aceștia arată că, în acest moment, "vidul legislativ face ca persoanele care folosesc trotinete electrice să o facă pe riscul lor, nefiind clar unde trebuie să circule cu ele și nici ce obligații au în cazul în care sunt opriți de către poliție în trafic".

Proiectul poate fi consultat aici.

Back To Top