Categorie: Politic

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump s-au întâlnit, marți, la Casa Albă, unde au adoptat o declaraţie comună privind întărirea relaţiilor România-SUA. Printre altele, președintele american a lăudat eforturile depuse de România, împotriva corupției. Întâlnirea de ieri a fost comentată și de președintele PNL Prahova. Iulian Dumitrescu.

 

Donald Trump, a afirmat, cu ocazia întrevederii cu omologul său român, Klaus Iohannis, intenţia consolidării parteneriatului cu România, prin intensificarea relaţiilor bilaterale militare şi comerciale, precum şi prin susţinerea eforturilor de eliminare a vizelor pentru români. Totodată, liderul de la Casa Albă a observat, cu ocazia întrevederii cu omologul său român, Klaus Iohannis, că România se numără printre ţările care au probleme privind corupţia, subliniind însă că Bucureştiul a făcut "progrese uriaşe" în combaterea fenomenului. "Au făcut eforturi foarte mari şi cred că este omul care poate rezolva problema corupţiei. Există un număr de ţări cu adevărat extraordinare, precum România, dar au o problemă imensă a corupţiei şi cred că aţi înregistrat progrese uriaşe ", a declarat Donald Trump cu prilejul întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, șeful statului a apreciat că a fost "o întâlnire excelentă". "Am discutat cu preşedintele Trump, în mod pragmatic despre extinderea parteneriatului strategic, având un potenţial deosebit pe care împreună putem să îl valorificăm. Am spus că personal voi fi implicat în dezvoltarea parteneriatului. (...) Sunt convins că Parteneriatul va continua să genereze rezultate pozitive şi comunitatea transatlantică. Am adoptat împreună o declaraţie comună. E prima dată când am făcut acest pas şi în acest sens declaraţia e un document important pentru progresul parteneriatului strategic. Este esenţială dezvoltarea Parteneriatului în toate domeniile", a declarat Klaus Iohannis.

"Până la Klaus Iohannis, România nu a avut un președinte care să ne reprezinte cu atâta cinste, demnitate și onoare în plan extern", a comentat liderul liberalilor prahoveni, senatorul Iulian Dumitrescu, evenimentul de ieri, de la Washington.

Foto: Facebook/ Iulian Dumitrescu

Back To Top