Categorie: Politic

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcție a celor trei miniștri ALDE care au demisionat marți, după ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare.

 

Klaus Iohannis a semnat vineri cele trei decrete prin care se ia act de demisiile depuse de Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, Anton Anton, ministrul Energiei, şi Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, a informat Preşedinţia.

În schimb, președintele nu a dat încă un răspuns pentru cele trei propuneri făcute de Viorica Dăncilă în locul miniștrilor demisionari. Este vorba de Niculae Bădălău, propus interimar la Ministerul Energiei, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea pentru Relația cu Parlamentul. Propunerile de miniștri interimari au ajuns marți la Palatul Cotroceni. În acest moment, Viorica Dăncilă rămâne fără trei miniștri în cabinet, urmând ca în luna septembrie să expire și celelalte interimate, de la Interne și Educație, notează România TV.

Back To Top