Categorie: Politic

nastase_adrianFostul premier al României a declarat în faţa camerelor de luat vederi că şi-ar dori ca sala din DNA unde a fost cercetat ani de zile să poarte numele său.

„Mi-aş dori ca, după ce se termină totul (procesele în care fostul premier este acuzat de fapte de corupţie) sala unde am fost chemat de atâtea ori să se numească Adrian Năstase”, a declarat fostul premier, la ieşirea de la ultimele audieri, în care este cercetat în dosarul „Mătuşa Tamara”.

În dosarul Mătuşa Tamara sunt peste 1500 de zile de când fostul premier al României, Adrian Năstase, a fost trimis în judecată.

Urmărirea penală în acest dosar a început pe 24 mai 2006, iar Adrian Năstase a fost trimis în judecată pe 31 mai 2007, sub acuzaţia de dare de mită. Dosarul s-a întors la DNA în primăvara lui 2008, pentru refacerea urmăririi penale, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi, iar în 31 iulie 2008 procurorul general al României a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase.

După ce au respins, iniţial, în septembrie 2008 începerea urmăririi penale, deputaţii (în noua configuraţie de după alegerile din noiembrie 2008) au admis cererea procurorilor pe 4 martie 2009. Adrian Năstase a fost retrimis în judecată pe 21 octombrie 2009, sub aceeaşi acuzaţie (dare de mita), scrie portalul www.hotnews.ro .

Potrivit procurorilor DNA, Melinescu si Nastase s-au întâlnit în noiembrie 2000, primul (pe atunci membru al conducerii ONPCSB) informându-l pe politician (pe atunci deputat) că în cadrul ONPCSB există în lucru un dosar privind depunerea de către Dana Năstase a sumei de 400.000 de dolari într-un cont deschis la banca Creditanstalt (devenită mai târziu HVB Bank). Melinescu i-ar fi promis lui Năstase că va bloca dosarul până după alegeri, iar după numirea în funcţia de preşedinte al ONPCSB ar fi sustras lucrarea respectivă, pe care i-ar fi înmânat-o lui Ristea Priboi, la acea dată consilier al lui Adrian Năstase.

„Resping în mod categoric acuzaţiile mincinoase formulate împotriva mea, în cadrul dosarului Melinescu. Este un dosar început în anul 2006, pe baza unor delaţiuni făcute de un om aflat în arest (Genică Boerică), şi care nu are nici un fel de dovadă în ceea ce priveşte acuzaţiile împotriva mea”, a declarat Adrian Năstase, citat de www.hotnews.ro

Back To Top