Categorie: Politic

sigla_cslCluburile Studenţești Liberale au demarat sâmbătă, 3 decembrie 2011, o mișcare națională împotriva fraudei și mitei electorale. Campania se intitulează „Eu nu-mi vând votul” și reunește acțiuni care se vor desfășura pe parcursul unui an întreg. Campania se va desfășura și în campusul universitar de la Ploiești, dar și în zonele pietonale din municipiu.

Conform unui comunicat dat publicităţii, inițiativa CSL are drept scop promovarea unui model democratic de desfășurare a alegerilor din 2012. ”Nu este suficient să avem o constituție și o lege electorală pentru a avea alegeri democratice. Este nevoie de o conduită democratică din partea fiecărui cetățean în parte. De aceea, noi vom organiza acțiuni care să determine cetățenii să refuze mita electorală, să se prezinte la urne în ziua alegerilor și să voteze potrivit doar propriei conștiințe, și, nu în ultimul rând, să semnaleze neregulile pe care le observă în procesul electoral.” – declară Radu Surugiu, președintele CSL România.

Sâmbată şi duminică, 3 - 4 decembrie, între orele 10.00 – 14.00, începe prima etapă a campaniei: “Studenţii nu-și vând votul”, care va include acţiuni în campusurile universitare, precum si în zonele pietonale din Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Piteşti, Timişoara, Piatra Neamţ, Tîrgu Mureş, Arad, Cluj şi altele. ”Studenții se bucură de o credibilitate mare în rândul societății și pot fi un vârf de lance în acțiunea de eradicare a mitei electorale. De aceea, sperăm ca efortul nostru să aibă ecouri favorabile în rândul electoratului” – consideră Radu Surugiu, președintele CSL România.

Campania Cluburilor Studenţeşti Liberale cuprinde trei etape. Prima etapa începe pe 3 decembrie 2011, sub îndemnul: ”Studenții nu-și vând votul”. În a doua etapă, CSL îi va avea ca parteneri pe colegii din TNL România, împreună cu care vor desfășura acțiuni la nivel național, sub sloganul ”Tinerii nu-și vând votul”, pe tot parcursul anului 2012. În campania electorală din 2012, va avea loc ultima etapă, ”Eu nu-mi vând votul”, în care vor fi reunite eforturile organizațiilor liberale CSL, TNL și PNL.

Pentru aceasta campanie, a fost creat si un site cu ajutorul caruia vor fi centralizate rezultatele acţiunii de pe 3 decembrie, precum si anunţurile ce vor preceda celelalte etape ale  proiectului. Puteţi accesa site-ul folosind linkul http://www.eunu-mivandvotul.ro/ .

Back To Top