Categorie: Politic
ponta_badescu_psdSenatorul prahovean Iulian Bădescu (PSD) atacă dur, într-o declaraţie politică, coaliţia de guvernământ, acuzând că alegerile sunt „pregătite", iar pentru obţinerea unui rezultat favorabil pentru cei care „vor să se lipească cu super glue de scaunul puterii", anumite instituţii ale statului au pregătite bugete generoase, care nu se pot justifica pertinent decât prin acţiunea de pregătire a alegerilor viitoare.

Iulian Bădescu critică proiectul bugetului de stat de anul viitor, spunând că are o constituţionalitate îndoielnică.

„Săptămâna aceasta parlamentară este marcată de amendarea Legii Bugetului de Stat şi cea a Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2012. Două proiecte de lege a căror constituţionalitate este îndoielnică, croite după ideea „merge şi aşa", iar dacă nu sunteţi multumiţi, tot nu aveţi ce face", afirmă Bădescu în declaraţia politică.

„Proiectul Bugetului de Stat pe anul viitor nu face altceva decât să arate cât de mare este dorinţa de a câştiga alegerile din partea acelora pentru care a mai rămas o singură variantă: lipirea cu super glue de scaunele puterii.
Altfel, nu îmi explic de ce instituţii, care nu sunt în primul eşichier al nevoilor cetăţenilor, au bugete doldora pe care nimeni nu le poate justifica pertinent, decât într-un singur fel- pregătirea alegerilor viitoare".
Bădescu enumeră câteva instituţii despre care susţine că sunt „ajutate" cu bugete suplimentare: Curtea de Conturi, Agenţia Naţională de Integritate, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul Român de Informaţii.
„Mai avem nevoie de dovezi cum că alegerile de anul viitor se pregătesc temeinic de către aşa-zisa coaliţie de guvernare?

Că nici măcar nu se mai chinuie să-şi ascundă intenţiile şi că aceste alegeri cu miză fantastică pentru ei s-au transformat într-o luptă de gherilă din care scapă cine aplică mai bine şi fără scrupule legea supravieţuirii? Fără să vrea şi, cu siguranţă, fără să ştie, au şi ei dreptate la ceva! Suntem în stare de calamitate", a încheiat Bădescu.

Back To Top