Categorie: Politic
badescu_voloseviciSenatorul prahovean Iulian Bădescu (PSD) a sesizat, la sfârşitul lunii august, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu realizarea contractului de finanţare pentru amenajarea şi construirea Parcului Municipal Vest. Instanţa Curţii de Apel Ploieşti, unde a fost trimis dosarul spre soluţionare, şi-a declinat competenţa, acum două săptămâni, către DNA Ploieşti.

În sesizarea parlamentarului, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici este acuzat că a făcut o ilegalitate semnând declaraţia de eligibilitate a proiectului pentru obţinerea fondurilor europene necesare lucrării, terenul pe care urmează să fie amenajat parcul fiind în litigiu, conform declaraţiilor lui Bădescu.

Senatorul social democrat spune că primarul Volosevici, deşi cunoştea faptul că terenul pe care se dorea realizarea lucrării se afla în litigiu în instanţă, fiind revendicat de câteva persoane fizice, a semnat, totuşi, declaraţia de eligibilitate prin care dorea obţinerea de fonduri europene pentru realizarea proiectului Parcului Municipal Vest, încălcând, potrivit declaraţiilor lui Bădescu, normele reglementate de Codul Penal în ceea ce priveşte accesarea de fonduri din bugetele comunităţilor europene.
Sesizarea lui Bădescu a fost declinată, la sfârşitul lunii noiembrie, către DNA – Serviciul teritorial Ploieşti.

Primarul Andrei Volosevici: „Bădescu blochează proiecte destinate ploieştenilor, la asta se pricepe cel mai bine"

Contactat telefonic de redacţia APH, Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, a declarat că aşteaptă soluţia dată de procurorii DNA, precizând că sesizarea senatorului Iulian Bădescu nu este decât o manevră prin care se doreşte blocarea unui proiect important pentru municipalitate:

Nu pot să vă spun decât că aştept cu interes soluţia procurorilor Departamentului Naţional Anticorupţie în această cauză. Prefer să nu fac alte comentarii legate de aspectul juridic. Un singur lucru aş vrea să mai adaug – domnul Bădescu este într-o continuă campanie electorală. Acum nu doreşte decât blocarea realizării Parcului Vest, un proiect de anvergură, foarte important pentru municipiul nostru. Bădescu blochează proiecte destinate ploieştenilor, la asta se pricepe cel mai bine", a declarat Volosevici pentru Actualitatea Prahoveană.

Back To Top