Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Candidatul PNL la Primăria Ploieşti, Andrei Volosevici, a publicat miercuri o listă cu lucrările realizate în mandatul său, între 2008 şi 2012, după ce fusese acuzat de actualul primar şi coleg de partid, Adrian Dobre, că ar fi îndatorat în mod iresponsabil municipalitatea. Volosevici a explicat că din creditul de 40 de milioane de euro contractat atunci o sumă de aproape 27 de milioane de euro a rămas netrasă la finalul mandatului, practic la dispoziţia administraţiei care a urmat, în timp ce banii pe care i-a avut municipalitatea la dispoziţie au fost utilizaţi pentru asfaltări, reţele de utilităţi, construirea de unităţi de învăţământ sau modernizarea celor existente, amenajarea locurilor de joacă sau construirea stadionului "Ilie Oană" şi extinderea Sălii "Olimpia".

 

Declaraţia de miercuri a lui Andrei Volosevici vine după ce Adrian Dobre lansase un atac la foştii primari, reclamând că Primăria Ploieşti are acum de plătit rate foarte mari, din cauza creditelor luate de predecesori. Actualul primar a vorbit şi despre reponsabilitate, fără neapărat să arate pe cineva cu degetul, dar dând de înţeles că banii luaţi din respectivele credite ar fost risipiţi pe "restaurante" sau "panseluţe". La rândul său, Adrian Dobre deschisese discuţia despre credite după un apel public făcut de Andrei Volosevici, pentru prezentarea în mod transparent a modului în care administraţia locală intenţionează să folosească o sumă importantă de bani primită recent de la Telekom, după un litigiu câştigat.

"Eu îmi însușesc exercițiul de transparență! Pentru că circulă în spațiul public lista cu creditele pe care le-a angajat primăria Ploiești în ultimii ani, doresc să fac următoarea precizare: da, am contractat un credit în valoare de 40 milioane euro în anul 2011. Ceea ce nu se spune este faptul că atunci când am plecat din funcția de primar al Ploieștiului am lăsat din acest credit NECHELTUITĂ suma de 26.866.120 euro. Ce am făcut cu banii pe care i-am cheltuit? Ce am făcut în Ploiești în mandatul în care am fost primar? Vă invit să ne reamintim:
- Construcția Stadionului Ilie Oană
- 40 blocuri termoizolate (cu ZERO costuri pentru locatari)
- 4 parcuri modernizate și un parc nou creat (Câineni)
- 200 hectare amenajări spații verzi
- 43 locuri de joacă modernizate și nou create
- 680 străzi modernizate
- 94 străzi asfaltate pentru prima dată în istoria orașului
- 7.000 locuri noi de parcare cu dale înierbate și 10.500 locuri de parcare asfaltate refăcute
- 70 km canalizare - 6000 gospodării racordate gratuit
- 5 km extindere rețea apă - 412 branșamente gratuite
- 140 km rețea de gaze reabilitată
- pasaje pietonale reabilitate: Casa de Cultură a Sindicatelor și Complexul Nord
- două grădinițe noi, 4 unități de învățământ consolidate, 38 unități de învățământ modernizate
- realizarea, în proporție de 85%, a proiectului noii stații de epurare
- 18 cartiere modernizate: Rudului, Moțoi, 9 Mai, Enăchiță Văcărescu, Malu Roșu, Mihai Bravu, Bereasca, Republicii, Nord, Vest I și Vest II, Peneș Curcanul, Democrației, Mihai Eminescu, Cina, Ghighiului, Bulevardul București, Râfov
- preluarea în patrimoniul primăriei și modernizarea Sălii Sporturilor «Olimpia» ( finalizată în anul 2013)
- realizarea documentației pentru proiectele cu fonduri europene - liniile de tramvai 101 și 102 si supratraversarea de la Strejnic, care s-au realizat ulterior
- semnarea contractului de finanțare pentru realizarea Parcului municipal Vest
- prima ediție a festivalului internațional cu vânzare de film «Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair», august 2011
- primul concert Goran Bregovic la Ploiești
...Și da, am avut și flori multe în oraș pentru că eu am promis ploieștenilor că vor avea un oraș colorat, viu, de care să fim mândri.
Acesta a fost exercițiul de transparență al mandatului meu de primar, acestea sunt proiectele pe care le-am realizat, într-o perioadă de criză economică mondială, dar cu efortul și susținerea echipei de consilieri, a personalului din primăria Ploiești și, nu în ultimul rând, a ploieștenilor, cărora le mulțumesc încă o dată!
Și pentru că tot suntem pe facebook și e la modă, îi provoc să facă acest exercițiu de transparență și pe ceilalți primari care au urmat la conducerea orașului", a afirmat Andrei Volosevici, într-un mesaj publicat miercuri pe pagina sa oficială de Facebook.

Adrian Dobre: "Cel care face împrumutul trebuie să fie responsabil"

Declaraţia lui Andrei Volosevici vine după ce actualul primar reclamase o lipsă de responsabilitate a predecesorilor. "Vreau să fie foarte clar faptul că eu nu sunt împotriva creditelor și știu că orice administrație funcționează cu credite, ca de altfel întreaga economie. Un singur lucru vreau să subliniez și anume: în momentul împrumutului, fie că vorbim de persoană fizică, societate sau administrație publică, cel care face împrumutul trebuie să fie responsabil. Responsabilitate dată de cuantumul și durata împrumutului, precum și de modul de folosire al banului împrumutat. Spun asta pentru că nu este în regulă să-ți îndatorezi urmașii ca să mergi la restaurant, să faci lucrări proaste sau să plantezi panseluțe din banii împrumutați. Deși la noi la Ploiești s-a demonstrat că se poate asta", afirmase Adrian Dobre.

"Situația creditelor aflate, acum, în plată la Primăria Municipiului Ploiești: 
Anul 2007 - Emil Calotă - 29.400.000 Euro, împrumut B.C.R
Anul 2011 - Andrei Volosevici - 40.000.000 Euro, împrumut BRD
Anul 2014 - Iulian Bădescu - 79.000.000 lei, împrumut CEC Bank
Anul 2016 - Cristian Ganea - 150.000.000 lei, împrumut Exim Bank.
Mai fac o singură mențiune, creditul Exim Bank nu a fost, încă, folosit integral", a mai transmis actualul primar.

Back To Top