Categorie: Politic

radu_simionescu_1O fotocopie a unei note trimise în atenția Biroului Politic Teritorial al PNL Prahova a circulat, astăzi, prin mailurile redacțiilor prahovene. În document, membri ai actualei conduceri interimare a PNL Prahova sunt acuzaţi că au folosit mijloace de presiune şi ameninţare asupra preşedintelui organizaţiei municipale de tineret (TNL Ploiești), Radu Simionescu.


Într-o notă internă, Simionescu îl acuză de avocatul George Sorin Botez că, începând cu data de 20 decembrie 2011, l-a „ameninţat" că va fi „demis" din funcţia de preşedinte al TNL Ploieşti, în cazul în care nu colaborează cu Biroul Politic Interimar Judeţean al PNL Prahova.

Iată nota trimisă de Radu Simionescu, preşedintele TNL Ploieşti, către preşedintele PNL Ploieşti (Cătălina Bozianu) şi în atenţia Biroului Politic Teritorial al PNL Prahova.

„CĂTRE D-NA PREŞEDINTE A PNL PLOIEŞTI şi ÎN ATENŢIA BIROULUI POLITIC TERITORIAL AL PNL PRAHOVA
Subsemnatul Simionescu Radu, în calitate de preşedinte al TNL Ploieşti şi membru de drept al BPM PNL Ploieşti, doresc să vă aduc la cunoştinţă unele probleme pe care le-am întâmpinat în desfăşurarea activităţii.
În fapt, începând cu 20.12.2011, am primit ameninţări din partea d-lui George Sorin Botez, prin care acesta mi-a menţionat că în cazul în care nu colaborez cu Biroul Politic Interimar Judeţean al PNL Prahova, voi fi demis din funcţia de preşedinte al TNL Ploieşti, ceea ce contravine Statutului PNL şi Regulamentului de funcţionare al TNL.
Mai mult decât atât, d-nul George Sorin Botez a făcut presiuni asupra mea ameninţându-mă cu plângere penală formulată împotriva mea pentru folosirea însemnelor PNL pe diverse portaluri, fără aprobarea noului responsabil din partea BPT pentru Municipiul Ploieşti, respectiv dumnealui.
Afirmaţiile domnului George Sorin Botez sunt făcute cu rea-credinţă, având în vedere că după şedinţa din 12.12.2011, Preşedintele interimar, domnul Virgil Guran mi-a dat dispoziţie de a bloca accesul tuturor persoanelor pe portalurile online ale PNL Prahova, respectiv site-ul, contul şi pagina de facebook, fapt care a deranjat.

Totodată, doresc să menţionez că mi s-a propus că dacă se hotărăşte să mă menţină pe funcţia de preşedinte al TNL Prahova, voi avea 3 luni de probă pentru a-mi demonstra fidelitatea faţă de noua conducere.

În final doresc să menţionez că am fost ales statutar printr-o Adunare Generală şi că de la momentul alegerii mele în funcţie şi până la data prezentei am îndeplinit toate atribuţiile şi sarcinile conform Statutului PNL şi Regulamentului TNL.
Sunt membru al PNL din 2004 şi pe toată această perioadă consider că am promovat, crezut şi susţinut ideile şi principiile liberale, lucruri care astăzi se pare că nu mai sunt respectate, având în vedere atitudinea d-lui George Sorin Botez.
Faţă de cele învederate, menţionez că particip la toate acţiunile desfăşurate sub egida PNL la care am fost şi voi fi solicitate de către superiorii mei ierarhici, conform Statutului PNL, respectiv Preşedintele TNL Prahova, Preşedintele BPM PNL Ploieşti, şi Preşedintele BNC CSL România."

avocat-george-botezAvocatul Botez, despre acuzaţiile lui Simionescu: „Interesul primează în raport cu onoarea"

Contactat telefonic, avocatul George Sorin Botez a declarat că este consternat de afirmaţiile lui Radu Simionescu, fiind de părere că preşedintele TNL Ploieşti este doar un „pion" în războiul altora.

Sunt, la modul cel mai real, consternat de cele afirmate sub semnătura domnului Radu Simionescu. Spun „sub semnătură" deoarece, aşa cum îl cunosc pe acest tânăr domn, sunt convins că punerea în scenă nu-i aparţine. Domnia sa este un pion într-un război al altora", a declarat George Sorin Botez.

Din păcate, cei care regizează acest război, oameni de o calitate îndoielnică, îşi pun înainte interesul personal şi nu au scrupule,calcă în picioare destine, persoane şi sacrifică orice poate fi sacrificat. L-am apreciat întotdeauna pe domnul Simionescu ca pe un tânăr deosebit, preocupat de pregătirea sa profesională şi umană. De câte ori mi-a cerut sfatul nu am pregetat să îl dau, prietenia dintre noi fiind preţuită reciproc.
Din păcate, faptul că, în vâltoarea celor întâmplate în PNL în decembrie, poziţiile noastre au fost diferite, a creat temporar o stare de tensiune care a fost dezamorsată imediat, aşa cum stă bine unor oameni raţionali.

Chiar înainte de Sfintele Sărbători ale Crăciunului am avut, la cererea domnului Simionescu, o întâlnire cu acesta, la biroul meu, am rămas extrem de plăcut surprins că domnul Simionescu mi-a confirmat, la acel moment, aşteptările, declarând neechivoc că preocupările sale politice nu sunt condiţionate de apartenenţa la vreun pol de putere.
Tocmai de aceea, am fost mâhnit atunci când am constatat că domnul Simionescu a acceptat să semneze acel document. Asta denotă, din nou, că, până la urma, interesul primează în raport cu onoarea. Hârtia poate suporta orice însă este păcat când suportă din partea unui om de la care ai pretenţii", a încheiat Botez.

Back To Top