Categorie: Politic

Cursa internă pentru nominalizarea candidatului social-democrat pentru Primăria Ploieşti, în care mai rămăseseră senatorul Radu Oprea şi viceprimarul Cristian Ganea, a ajuns la final. Organizaţia PSD Ploieşti l-a propus oficial, marţi după-amiază, pe Oprea pentru a fi candidatul formaţiunii pentru postul de primar, la alegerile locale din acest an. Decizia trebuie validată şi de către organizaţia judeţeajă a Partidului Social Democrat.

 

Reprezentanţii PSD Ploieşti au confirmat că Radu Oprea a fost ales, în timpul şedinţei de marţi, pentru a candida din partea formaţiunii. Decizia a fost luată într-o şedinţă la care au participat liderii organizaţiilor de cartier care compun filiala municipală. Candidatura trebuie validată, însă, şi de conducerea PSD Prahova. Propunerea vine cumva firesc, în condiţiile în care de câteva săptămâni se speculează în interiorul formaţiunii cu privire la nominalizarea actualului senator, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernările Dăncilă.

Alegerile locale pentru primari, consilieri locali, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri judeţeni ar urma să se ţină în toamnă, cel mai probabil pe 27 septembrie, după ce Parlamentul a anunţat prelungirea actualelor mandate, în contextul pandemiei de coronavirus.

Back To Top