Categorie: Politic

Senatorul Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a fost propus de PSD Ploieşti pentru a candida la Primărie în această toamnă, după o competiţie internă în care mai rămăsese şi Cristian Ganea, fiind de aşteptat ca această candidatură să fie validată zilele viitoare de organizaţia judeţeană. Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a explicat motivele pentru care a fost ales Radu Oprea, spunând că sondajele comandate au arătat că are un potenţial de creştere mai mare decât actualul viceprimar, care a "decontat" blocajele administrative din ultimii ani.

 

"Tot ce s-a întâmplat negativ în Primăria Ploieşti a fost decontat atât de domnul Dobre, ca primar, cât şi de domnul Ganea, ca viceprimar. Oricât s-a străduit să facă proiecte şi să fie activ, imaginea lui a fost afectată. La acest lucru se adaugă faptul că, potrivit sondajului de opinie, domnul Oprea în notorietate nu stătea atât de bine, dar avea un potenţial de creştere mult mai mare", a afirmat preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, amintind că această competiţie internă a fost una "prietenească", în care ambii potenţiali candidaţi au promis că vor contribui la campanie indiferent cine va fi ales. De altfel, la nivelul formaţiunii se vorbeşte că Radu Oprea a fost cel care l-a convins pe Cristian Ganea, cu mai mulţi ani în urmă, să se înscrie în PSD.

Pe lângă desemnarea senatorului Oprea, PSD Ploieşti a propus, în şedinţa de marţi, şi o listă cu 30 de nume, pentru candidaturile la Consiliul Local, fără să existe pentru moment şi o ordine stabilită. Au existat speculaţii cu privire la o posibilă absenţă a actulului consilier local George Botez, însă sursele din partid dau de înţeles că acesta nu numai că va fi pe lista de candidaţi, dar va avea şi unul dintre primele locuri.

Back To Top