Categorie: Politic

Liberalii au atacat la Curtea Constituțională legea care prevede înființarea DNA-ului pădurilor. Gestul nu a rămas netaxat de inițiatorii de la USR.

 

Printre cei care au comentat hotărârea PNL, de a sesiza CCR cu privire la această lege, s-a aflat și deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu.

 "... după ce s-a abținut de la vot, atunci când pentru binele pădurilor României ar fi trebuit să voteze «pentru» în plenul Camerei Deputaților, iar președintele țărișoarei nu s-a grăbit să promulge legea referitoare la DNA-ul pădurilor, PNL-ul s-a gândit el să facă o mărgică și s-o atace la CCR, făcând, astfel, un joc dublu care, cu siguranță, nu-i face cinste", a declarat acesta.

Dan Rădulescu a concluzionat că "presiunile stăpânilor de județe și ale traficanților de lemn au fost, se pare, mai mari decât conștiința civică...".

„La o lună de la adoptarea de către Parlament, legea de înfiinţare a "DNA-ului pădurilor" nu a intrat în vigoare pentru că Guvernul PNL a găsit de cuviinţă să o atace la Curtea Constituţională. Uniunea Salvaţi România îi solicită premierului Ludovic Orban să explice public motivele pentru care a luat o decizie în favoarea hoţilor de lemne”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Liberalii s-au abținut de la vot, pe acest proiect de lege, în Camera Deputaților (VEZI DETALII).

Back To Top