Categorie: Politic

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova și candidatul social-democrat la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, cere verificări după ce, în weekend, primarul din Teișani a organizat, în comună, spectacole de circ pentru copii. Toader consideră că evenimentele au avut miză electorală și punctează că acestea s-au derulat în condițiile în care, la numai 20 de kilometri distanță, o altă localitate se afla deja în carantină.

 

"25 şi 26 iulie, comuna Teişani, judeţul Prahova. Imagini de o gravitate fără precedent dovedesc cum înţelege primarul PNL din comuna Teişani să ignore pericolul răspândirii COVID 19, pentru interese electorale: oferă circ, la propriu, pentru toţi alegătorii!  Deşi nu a fost în stare să ia niciun fel de măsuri de protecţie în beneficiul locuitorilor comunei, nici vorbă de sprijin pentru măşti sau dezinfectant, primarul a găsit totuşi timp şi resurse pentru a organiza spectacole de circ, unde primii expuşi riscului de îmbolnăvire au fost copiii. Aşa cum a văzut că se practică la PNL, unde nimic nu contează mai mult decât alegerile, primarul din Teişani a pus în pericol sănătatea localnicilor, pentru două zile de circ real, dar cu un evident scop electoral. Chiar dacă în localitate există deja mai multe cazuri confirmate de persoane infectate cu SARS-Cov2, precum și alte persoane suspecte aflate în izolare, iar la 20 km distanţă se află comuna Gornet, pusă în carantină de guvernarea PNL, primarul PNL face ce i-a spus partidul că trebuie:  campanie electorală cu orice preţ", acuză președintele PSD Prahova Bogdan Toader.

Liderul organizației județene și candidatul social-democrat la funcția de președinte al CJ Prahova cere verificări în cazul de la Teișani: "Având în vedere situaţia prezentată, pericolul pentru sănătatea publică, precum şi dubla măsură practicată de instituţiile competente, care impun carantină în comunele cu primari PSD şi închid ochii la campania electorală a PNL, cer de urgenţă declanşarea unei anchete şi aplicarea măsurilor legale necesare. Revin cu un mesaj important, valabil în special pentru PNL Prahova: sănătatea prahovenilor este mai importantă decât campania pentru alegerile locale! Această realitate nu poate fi ignorată pentru interese electorale!"

Back To Top