Categorie: Politic

PNL şi USR-PLUS au pus bazele unei alianţe electorale în Prahova, prin care vor avea candidaţi comuni la preşedinţa Consiliului Judeţean şi primăriile din Câmpina, Mizil şi Blejoi, precum şi liste comune la cele trei consilii locale şi CJ, în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie. Într-o conferinţă de presă organizată în centrul Ploieştiului, liderii noii alianţe au vorbit despre "unificarea dreptei", "o zi istorică" şi "începutul sfârşitului pentru PSD".

Conferinţa comună s-a desfăşurat joi, pe acoperişul Primăriei Ploieşti, cu participarea preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, devenit candidatul comun al alianţei pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a preşedintelui USR Prahova, Mihai Poliţeanu, a coordonatorului PLUS Câmpina, Cătălin Florescu, devenit candidatul comun pentru Primărie în al doilea municipiu al judeţului, şi a lui Cristian Apostol, până azi candidatul USR-PLUS la preşedinţia CJ, retras din cursă dar cu şanse mari să devină vicepreşedintele instituţiei după alegerile din 27 septembrie. Politicienii au explicat că noua alianţă electorală, prima încheiată în România între filiale judeţene ale PNL, USR şi PLUS, va funcţiona doar pentru Consiliul Judeţean şi localităţile Câmpina, Mizil şi Blejoi, urmând ca în restul localităţilor să existe candidaturi separate. Practic, "unirea" a vizat în primul rând Consiliul Judeţean Prahova, lucru recunoscut şi de reprezentanţii celor trei formaţiuni, crescându-i considerabil şansele în alegeri lui Dumitrescu, odată cu retragerea candidaturilor de la USR-PLUS.

"Poate în urmă cu câteva luni niciunul dintre noi nu se gândea că vom fi împreună aici. Mesajul nostru comun este următorul: astăzi este începutul sfârşitului pentru PSD în Prahova şi pentru clanurile Cosma şi Ghiţă care conduc judeţul", a declarat Mihai Poliţeanu, care a explicat cum vor fi alcătuite listele comune de candidaţi. Pentru posturile de consilieri judeţeni, va fi o alternanţă unu la unu între PNL de o parte şi USR-PLUS de cealaltă parte, până la locul 16, apoi PNL va avea poziţiile până la 21, iar de la locul 22 pe lista de candidaţi se va relua alternanţa. Preşedintele USR Prahova a mai declarat că mai sunt şi alte localităţi unde organizaţiile discută despre liste comune, dând ca exemplu oraşul Buşteni şi mai anunţând că, separat de alianţele electorale, pentru perioada de după alegeri sunt de aşteptat colaborări între grupurile de consilieri peste tot prin judeţ. "Vrem - şi asta o să se întâmple - să câştigăm majoritatea absolută în Consiliul Judeţean şi preşedinţia Consiliului Judeţean. Nu ne-a fost uşor, a fost un compromis politic şi a fost o decizie greu de luat, dar riscul ca Prahova să continue să fie un «baronat» condus direct sau prin interpuşi de familia Cosma ne-a convins să lăsăm deoparte orice neînţelegeri şi, unu, respectând independenţa fiecărui partid şi, doi, acceptând competiţia liberă între partidele noastre la nivel local şi naţional, am decis să ne unim forţele pentru a scoate definitiv judeţul Prahova de sub zodia nefastă a Partidului Social Democrat. Criteriile de integritate pe care le-am agreat la nivelul celor trei partide şi pe care alianţa va fi construită sunt următoarele: fără penali în funcţii publice, fără persoane incompatibile sau în conflict de interese printre candidaţii la Consiliul Judeţean, fără foşti membri ai Partidului Social Democrat printre candidaţii la Consiliul Judeţean şi, în plus, fără ca Ploieştiul să fie parte a protocolului, nici la Consiliul Local al Ploieştiului nu vor fi foşti membri ai PSD printre candidaţi", a mai declarat Poliţeanu.

Unirea dreptei

"Este o onoare pentru mine să fiu candidatul dreptei unite la preşedinţia Consiliului Judeţean şi vă asigur că sunt extrem de hotărât să smulgem Prahova din ghearele PSD, s-o lăsăm să respire, să se dezvolte şi să ajungă între primele judeţe ale României. Vreau să le mulţumesc partenerilor din alianţă pentru încrederea acordată, pentru sinceritatea şi altruismul lor. Ne-am întâlnit la negocieri nişte oameni care iubesc foarte mult acest judeţ şi care suferă că acest judeţ a fost sufocat 20 de ani de o încrengătură PSD-istă, un judeţ care a stagnat sub o cizmă PSD-istă. Alianţa PNL-USR-PLUS Prahova este o alianţă a binelui şi sunt convins că poate să-i unească pe prahoveni", a declarat preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

"Această alianță putea, la fel de bine, să fie numită «Adio PSD», cu referire la obiectivul nostru politic pe termen scurt: înlăturarea PSD din pozițiile de decizie ale administrației publice județene prahovene. După aproape 30 de ani de când PSD conduce de facto județul Prahova, condamnându-l la stagnare și chiar regres în ceea ce privește dezvoltarea economică, calitatea vieții și bunăstarea oamenilor, forțele de dreapta se unesc și oferă prahovenilor o alternativă sănătoasă, puternică și coerentă pentru viitorul județului", a mai afirmat candidatul PNL-USR-PLUS la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

Astfel, odată cu această alianţă, candidatul comun la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea PLUS, iar la Primăria Mizil va fi Claudiu Minea. În ambele localităţi, la fel ca şi în Blejoi, locurile pe lista de candidaţi pentru consiliile locale vor fi împărţite în mod egal, "în fermoar", între PNL şi USR-PLUS, iar înţelegerea mai prevede şi că acolo unde USR sau PLUS va obţine primarul, PNL va nominaliza viceprimarul.

Back To Top