Categorie: Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher dă asigurări că "sunt bani de pensii", iar Guvernul este "obligat" să le mărească de la 1 septembrie, cu 40%.

 

"Refuzul lui Orban de a majora punctul de pensie cu 40% este doar o ranchiună politică a PNL față de electoratul tradițional al PSD.

Pe primele 6 luni ale anului, bugetul de pensii are un excedent de 2,4 miliarde de lei, DECI SUNT BANI. Orban nu mai poate invoca scuza că «nu sunt bani» pentru a face majorările prevăzute de lege pentru 1 septembrie.

Acest excedent este rezultatul politicilor fiscale ale PSD, una dintre ele fiind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat,  măsură criticată anterior de PNL așa cum au criticat permanent toate măsurile eficiente luate de PSD", a comentat parlamentarul de Prahova Laura Moagher.

Miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că ministerul pe care îl conduce a propus o creştere a pensiilor, de la 1 septembrie, cu 10%, dar că premierul ar putea decide un procent mai mare de creştere. Vineri seară, Cîțu a avansat un procent posibil de 14%.  ”Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, eşalonat”, a mai spus ministrul de Finanțe.

Back To Top