Categorie: Politic

O nouă alianță electorală se anunță în Prahova, după cea deja consfințită, între PNL, USR și PLUS. La nivelul județului, PSD s-ar pregăti să bată palma cu Pro România.

 

Potrivit unor surse politice citate de observatorulph.ro, la nivel județean urmează ca PSD și Pro România să încheie o alianță în baza căreia vor propune candidați comuni pentru conducerea Consiliului Județean Prahova și pentru Primăria Ploiești.

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, va fi candidatul noii alianțe pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. Nu va mai candida, așadar, Mădălina Lupea, propunerea Pro România.

În schimb, la Ploiești, Pro România va impune candidatul, actualul viceprimar Cristian Ganea, urmând ca social-democratul Radu Oprea să se retragă din cursa pentru Primăria municipiului.

Aceeași schemă a fost aplicată, săptămâna trecută, în cealaltă tabără politică. PNL, USR și PLUS și-au unit forțele într-o alianță anunțată oficial la Ploiești, al cărei candidat la conducerea CJ va fi președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu. În schimb, USR-PLUS va impune candidații pentru Primăria Câmpina și Primăria Mizil.

Back To Top