Categorie: Politic

Andrei Volosevici şi-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat de primar, iar alături de el au depus dosarele şi candidaţii propuşi pe lista PNL Ploieşti pentru Consiliul Local. Este o listă care îmbină experienţa unor oameni cu state vechi în administraţie şi entuziasmul unor tineri intraţi de puţin timp în politică.

 

Lista de candidaţi debutează cu Andrei Volosevici, candidatul PNL la Primăria Ploieşti, cotat cu şansele cele mai mari pentru a ajunge la conducerea administraţiei locale după alegerile din 27 septembrie. Urmează, în ordine:
- Dan Nicodim, jurist, vicepreşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, fost consilier local între 2000 şi 2004;
- Radu Simionescu, tânăr cu o bogată activitate în domeniul ONG-urilor pentru tineret;
- Simona Uţă, jurnalist, fost corespondent Radio România Actualităţi;
- Zoia Staicu, actual consilier local PNL;
- Aurelian Tudor, ales consilier la alegerile din 2016, dar care a părăsit forul legislativ pe parcursul acestui mandat;
- Vlad Frusina, avocat, actual consilier local;
- Valentin Săbău, medic urolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti;
- Horia Popovici, ales în 2017 preşedintele organizaţiei municipale de Tineret a PNL;
- Valentin Marcu, actual consilier local;
- Gheorghe Sârbu, consilier local;
- George Popa, consilier local;
- Iulian Bolocan, consilier local;
- Nicoleta Ştefan, propusă de organizaţia de tineret;
- Dragoş Măchiţescu, absolvent de master în Managementul Sectorului Public, membru în galeria "lupilor galbeni";
- Costin Grigore, consilier local;
- Cătălin Radu, propus de organizaţia de tineret.

Se remarcă faptul că patru dintre primii opt candidaţi nu au mai fost consilieri şi nu au mai ocupat funcţii publice, unii dintre ei fiind recent intraţi în politică, aşa cum este cazul jurnalistei Simona Uţă, care a explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum a ajuns să ia această decizie: "În 27 de ani de presă, am criticat. N-am fost o ziaristă comodă şi martori îmi sunt toţi cei care au administrat destinele acestui oraş. Am făcut-o din dragoste de Ploieşti. Pe mine mă doare sufletul când văd buruieni. Să nu zâmbiţi, dar «buruienile crescute în faţa porţii sunt o mare ruşine»- îmi spunea bunica în vacanţele de la ţară dintr-un sat din Vrancea. Am plecat în viaţă cu acest bagaj emoţional picurat în suflet şi în conştiinţă de bunica mea- «când intri în biserica, te închini», «când vezi o curte cu buruieni, să ştii că e o casă părăsită sau că e casa unor puturoşi». Aşa îmi spunea şi mă punea să smulg fiecare fir de iarbă crescut peste noapte în locuri nepermise de cea mai gospodină femeie pe care am cunoscut-o. Bunica nu mai e, dar învăţătura ei o duc mai departe. Un oraş năpădit de buruieni, mai înalte decât bordurile, este un oraş părăsit. Un oraş fără gospodar. Anul trecut, în vară, în sensul giratoriu de la Catedrală, buruienile erau mai înalte decât bordurile. Am oprit maşina şi am rugat doamnele care plantau flori în sensul giratoriu să le smulgă. Le-am rugat frumos! Le-am spus că le strica munca şi că nu se văd florile de buruieni. S-au uitat la mine ca la OZN-uri şi mi-au spus răstit: «Nu vreau să le smulg! Cine eşti tu să-mi spui ce să fac şi să mă pui să smulg buruienile?»
«Sunt ziarist» - am zis eu ca un ultim argument.
«Şi d-aia nu mai pot eu!», a spus doamna în vesta inscripţionată cu SGU şi mi-a întors spatele. Cine eram eu? Un ploieştean supărat că oraşul se sufoca sub buruieni şi gunoaie. Atunci am luat una dintre cele mai importante decizii din viaţa mea. Voi schimba tabăra. Nu voi mai critica. Voi trece în zona de administraţie. Mă voi duce acolo unde pot să fiu o voce ascultată, ca Ploieştiul să nu mai fie năpădit de buruieni şi îngropat în gunoaie. A trecut un an de la acest gând. Astăzi voi face pasul cel mare. Astăzi îmi voi depune candidatura pentru Consiliul Local în echipa PNL, având convingerea că, alături de Andrei Volosevici, vom scoate buruienile din oraş (şi aici nu mă refer doar la bălăriile "vegetale"). Nu vreau să mai critic. M-am decis să pun umărul să fac ceva sa ne fie mai bine în oraşul în care acum simţim că ne sufocăm. Să aduc un strop de speranţă că şi la noi se poate. Oraşul Ploieşti nu e blestemat să fie urât şi murdar, ci a fost doar prost administrat".

Back To Top