Categorie: Politic

Alegerile locale din acest an aduc în faţa ploieştenilor multe nume noi pe listele de candidaţi pentru Consiliul Local. 11 dintre cei 27 de consilier aflaţi acum în funcţie nu se mai regăsesc printre candidaţi, iar vreo cinci sau şase candidează, însă pe poziţii care cu greu le-ar putea da speranţe pentru un nou mandat.

 

La PSD, consilierii locali Ştefan Dănescu, Marius Dinu, Marcian Cosma şi Alina Sorescu nu se mai regăsesc pe noua listă de candidaţi. În ultimul caz, explicaţia e simplă, tânăra consilieră părăsind recent partidul, odată cu trecerea viceprimarului Ganea la Pro România. Surprizele sunt la Dănescu, preşedintele comisiei interne de patrimoniu din Consiliul Local şi unul dintre social-democraţii vocali, şi la medicul Dinu, lăudat de liderii PSD Prahova pentru implicarea avută în proiectul centrului de radioterapie oncologică şi alte câteva proiecte din domeniul sanitar. De asemenea, consilierii Naforniţă şi Minea apar pe noua listă de candidaţi, însă departe de poziţiile fruntaşe.

La PMP, gradul de schimbare e de sută la sută. Practic, în mandatul 2016-2020, partidul a avut doi reprezentanţi în forul legislativ ploieştean, Bogdan Hodorog şi Claudia Sălceanu, niciunul dintre ei nemaifiind prezent pe noua listă.

La PNL, dintre actualii consilieri, pe noua listă de candidaţi nu se mai regăsesc Florin Sicoie, Larisa Băzăvan şi Florica Răcăşean.

Una dintre cele mai notabile retrageri este la ALDE, unde viceprimarul George Pană, la un moment dat preşedintele organizaţiei municipale de partid, în perioada în care ALDE depăşea pragul electoral, nu mai candidează. În aceeaşi situaţie se află şi consilierul Marius Mateescu, unul dintre cei mai vârstnici din actualul mandat, în timp ce Sorin Văduva apare pe listă, însă din nou pe o poziţie îndepărtată de cele din deschidere.

Back To Top