Categorie: Politic

După o perioadă de interimat, Partidul Social Democrat şi-a ales noua conducere, sâmbătă, în cadrul unui Congres extraordinar organizat în sistem videoconferinţă. Marcel Ciolacu a câştigat detaşat în faţa lui Eugen Teodorovici. Echipa propusă de acesta în mai include pe Sorin Grindeanu şi Gabriela Firea, prim-vicepreşedinţi, Mihai Tudose, Claudiu Manda sau Olguţa Vasilescu, vicepreşedinţi.

 

Din cauza pandemiei de coronavirus, noua conducere a PSD a fost aleasă de cei peste 1.500 de delegați printr-un vot desfășurat în 38 de puncte din țară. Discursurile au fost transmise prin sistem de videoconferință, de la Parlament, unde au fost prezenți doar câțiva lideri ai partidului, informează Digi24, care arată că  au fost 1.450 de voturi exprimate, echipa lui Ciolacu a primit 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a avut 91, iar 49 de voturi au fost nule.

La Congres, Marcel Ciolacu a candidat cu moțiunea „Reconstrucția PSD - O viziune politică de stânga pentru un partid european”. În echipa lui Marcel Ciolacu se vor regăsi Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu sau Vasile Dâncu, a mai relatat sursa citată. Firea şi Grindeanu vor fi prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar Stănescu secretar general. De asemenea, în noua conducere a PSD vor fi 12 vicepreședinți printre care Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Tudose, Dragoș Benea sau Titus Corlățean.

Delegraţii PSD Prahova au luat parte la videoconferinţă de la o terasă din judeţ. În fotografiile pe care le-au publicat pe Facebook din timpul Congresului apar Bogdan Toader, preşedintele organizaţiei judeţene, parlamentarii Oprea, Paraschiv, Moagher şi Ursu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ludmila Sfîrloagă, şi administratorul public al judeţului, Fabioara Ionescu, alături de câţiva consilieri locali şi primari.

Back To Top