Categorie: Politic

Incidentul de miercuri dimineață, asumat ulterior de Petrotel-Lukoil (VEZI DETALII), a fost taxat de deputatul de Prahova Dan Rădulescu, cel mai activ parlamentar din județ în campaniile împotriva poluării.

 

"Astăzi, ploieștenii au mai murit puțin. Și asta s-a întâmplat încă de la primele ore ale dimineții, când băieții de la Lukoil s-au gândit că, ce mai contează o juma' de oră de gazare, la propriu, a locuitorilor orașului, oricum asta se tot întâmplă și autoritățile complice, în afară de bâlbâieli și amenzi discrete nu o să facă nimic, în cel mai rău caz, își vor pasa, ca de obicei, responsabilitățile de la una la cealaltă, desigur, în intervalul orar 08 – 16.

Cum incidentul s-a produs pe la 06, deci nu în timpul programului de serviciu, a intrat la categoria «nu se pune»", a scris Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul a subliniat că, deși "valorile pentru hidrogen sulfurat au fost aproape duble, Lukoil ne asigură că ei fac investiții, iată, încă 29 de milioane de dolari pentru moartea noastră, așa că să nu mai strâmbăm din nas și să acceptăm mulțumirile și asigurările că, până la viitorul incident, totul va fi bine".

În postarea de miercuri seară, deputatul de Prahova amintește de un episod trăit în urmă cu exact doi ani. "În septembrie 2018, după ce compusul 1,3 butadiena, care este extrem de cancerigen, depășise limita maxim legal admisă de 55 de ori, am fost în vizită la rafinărie le-am lăsat o listă de 11 întrebări. Niciun răspuns, în ciuda promisiunilor ferme! Între timp, zi de zi, zeci de mii de locuitori ai cartierelor Mihai Bravu și Bariera București nu-și pot deschide geamurile să-și aerisească locuințele, nu pot respira, iar acest ucigaș invizibil, poluarea, îi omoară lent, fără să-și dea seama, iar când o fac, e, deja, prea târziu... 

Primăria doarme, Consiliul Județean - la fel, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică sunt aservite politic, probabil, cu toții, se bucură de-un plin de benzină pe gratis, altfel nu-mi explic lipsa de implicare...", a mai acuzat deputatul de Prahova Dan Rădulescu.

Back To Top