Categorie: Politic

Candidatul Partidului Prahova în Acţiune pentru Primăria Ploieşti, Răzvan-Toma Stănciulescu, propune o regândire a sistemului de colectare a deşeurilor din municipiu, cu platforme mai multe, mai mari şi mai moderne, care să fie dotate nu numai cu sisteme de supraveghere video, dar şi cu apă curentă, panouri solare sau staţii de încrăcare a vehiculelor electrice.

 

Pornind de la ideea că "grija administraţiei locale trebuie să fie asigurarea unor sisteme funcţionale, eficiente şi uşor de controlat, astfel încât cetăţenii să trăiască confortabil", candidatul pentru funcţia de primar sugerează atragerea de fonduri europene pentru realizarea acestei investiţii. "Noile platforme, ca cele din imaginile de mai jos, realizate de studenta în anul II la arhitectură - Ilinca Cernat, vor avea următoarele dotări:

- apă curentă pentru ca zona să poată fi curăţată permanent;
- sistem de supraveghere video (24/24);
- camera pentru unelte (fiecare grup de asociaţii de proprietari va avea în gestiune: rolă furtun apă, foarfecă electrică, maşină de tuns iarba, fierăstrău electric, aparat de spălat cu presiune, sustanţe dezinfectante etc. - asigurate de primărie, prin parteneriat public-privat);
- panouri solare pentru încălzirea apei şi iluminarea pe timpul nopţii;
- suport biciclete/trotinete;
- staţie încărcare maşini electrice.
Cu maximă prioritate, toate sistemele de colectare a deşeurilor prin burlan vor fi desfiinţate! Toate scările de bloc vor avea sistem de colectare selectivă în spaţiile comune de la fiecare etaj, iar în camera de colectare de la parter se va depozita exclusiv gunoiul menajer, în saci şi pubele. Această camera va fi obligatoriu amenajată cu gresie/faianţă, va avea sursă de apă pentru a fi curăţată de câte ori este nevoie şi va fi dotată cu sistem de supraveghere video (24/24h). Fiecare scară va fi amenajată în funcţie de posibilităţile practice. Vom elimina mirosurile, zeama şi focarele de infecţie", a afirmat Stănciulescu, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.
 
"Prin contract, prestatorul serviciilor de salubrizare va fi obligat să cureţe zonele în ziua colectării, iar în celelalte zile, obligaţia de menţinere a curăţeniei va fi în sarcina asociaţiilor de proprietari. Nersepectarea acestei obligaţii va fi sancţionată cu amendă contravenţională. Controlul modului în care se face colectarea şi menţinerea curăţeniei va fi în sarcina departamentului de mediu al Poliţiei locale, care va controla şi existenţa contractelor de salubrizare şi respectarea colectării selective ale tuturor comercianţilor şi ale tuturor persoanelor fizice care nu locuiesc la bloc, precum şi corespondenţa datelor din contracte cu situaţia reală (număr de persoane, cantitate de deşeuri etc.). Nu voi admite abateri! În paralel, dacă negocierile cu Consiliul Judeţean, membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Prahova (A.D.I.) şi firma ROSAL, pentru modificarea imediată a contractului existent - în sensul dorit de administraţia ploieşteană, nu vor avea rezultatul scontat, voi da mână liberă Consiliul Local al Municipiului Ploieşti să înceapă discuţiile cu alţi furnizori de servicii de salubrizare, ne vom retrage din A.D.I. şi vom lansa licitaţia pentru contractarea unui nou furnizor", a mai anunţat candidatul la Primăria Ploieşti.

Back To Top