Categorie: Politic

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a fost prezent sâmbătă în Ploieşti, pentru o acţiune de campanie electorală, înaintea alegerilor din 27 septembrie. Într-o conferinţă de presă organizată în faţa Palatului Administrativ, Cioloş şi-a declarat încrederea în şansele candidaţilor USR-PLUS pentru consiliile locale şi pentru primăriile din Ploieşti, Câmpina şi celelalte localităţi din Prahova, vorbind despre intenţia alianţei de a face o "breşă" în administraţia locală.

 

"Trecând în această dimineaţă pe lângă Muzeul Ceasului, mi-am dat seama că în multe privinţe, din păcate, timpul aproape că a stat în loc în aceşti ultimi 30 de ani şi la Ploieşti, la fel ca în multe localităţi din ţară. Aceşti ani, în care dezvoltarea oraşelor şi satelor a fost prea lentă, însemnă prea mulţi ani pierduţi pentru România. Este motivul pentru care noi am făcut această alianţă, este motivul implicării în politică a majorităţii celor care sunt membri USR-PLUS, pentru că vrem să refacem mai repede comunităţile noastre, vrem modernizare, nu baronizare, aşa cum am avut în ultimii 30 de ani, pentru că vrem o administraţie cinstită, pe merit, ci nu corupţie şi nepotism în funcţii publice. Cred că este clar că vechea clasă politică nu ne mai poate salva, a avut la dispoziţie 30 de ani să o facă şi vedem rezultatele în toate oraşele ţării. Observăm din presă că aproape că nu este zi fără sinecuri, nepotisme, bacşişuri cu contracte, asta a însemnat politică în România şi de asta foarte multă lume s-a săturat, pentru că deja în România termenul de «politică» e aproape asimilat cu «hoţie, nepotism, şmecherie», lumea nu mai vede sensul de a avea conducători în care să ai încredere. Aceste lucruri trebuie să se termine. Nu putem trăi duplicitar, nu putem pe de o parte să acceptăm aceste lucruri şi în acelaşi timp să avem pretenţia să fim o ţară care vrea să se modernizeze şi să vedem că tinerii noştri trebuie să plece în afară ca să-şi găsească rostul pentru că aici nu au încredere", a declarat, în deschiderea discursului, fostul premier.

"Alianţa USR-PLUS, prin candidaţii noştri, va face pe 27 septembrie o breşă în administraţia publică. Obiectivul nostru este să avem primari, consilieri în toate consiliile locale, pentru că atâta vreme cât în aceste structuri vor fi şi oameni oneşti, competenţi şi profesionişti, cei care până acum au făcut şmecherii ascunse de ochii cetăţenilor n-o să mai poată face lucrul acesta. Vom asigura cetăţenii de o transparenţă a cheltuirii, de o evaluare a eficienţei cheltuirii banului public, pentru fiecare metru pătrat de spaţiu verde, pentru sănătatea populaţiei, toate aceste investiţii care ar trebui să se facă în interesul cetăţeanului", a adăugat Dacian Cioloş.

"Ne vom bate să eliminăm corupţia, dar avem şi un plan de dezvoltare, pentru educaţie, pentru sănătate, dezvoltare economică şi creare de locuri de muncă. Însă toate aceste investiţii nu au sens dacă nu eradicăm corupţia şi dacă nu punem stop hoţiei", a mai declarat Dacian Cioloş în timpul conferinţei, înainte de a le da cuvântul candidaţilor PLUS pentru Primăria Ploieşti, Răzvan Enescu, şi Primăria Câmpina, Cătălin Florescu.

Back To Top