Categorie: Politic

Alegerile parlamentare aduc reconfigurări şi în Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Ploieşti, în condiţiile în care doi actuali consilieri, ambii preşedinţi de filiale judeţene, sunt pe poziţii eligibile pentru a deveni deputaţi. La CJ, după ce fostul preşedinte Bogdan Toader va deveni parlamentar, PSD va rămâne cu 4 dintr-un total de 36 de consilieri.

 

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, a deschis lista de candidaţi propusă de formaţiunea politică pentru Camera Deputaţilor. Odată ce va fi validat, el urmează să renunţe la mandatul de consilier judeţean, care urmează să fie preluat, din postura de supleant, de următorul candidat de pe lista de la alegerile locale. Atunci a fost vorba de o alianţă electorală între PSD, Pro România şi PPU(SL), iar următorul candidat pe lista comună este Florina Alina Dragna, de la Pro România, ceea ce ar lăsa Partidul Social Democrat cu numai patru mandate în CJ Prahova, un minim istoric pentru ultimii ani, venit după ce, în mandatul trecut, PSD a avut majoritatea alături de ALDE.

La Consiliul Local Ploieşti, înlocuirea îl vizează pe Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova, care e pe o poziţie eligibilă pentru a deveni deputat, în situaţia în care PMP nu va atinge pragul naţional pe ţară. Dacă acesta va intra în Parlament, locul din Consiliul Local va fi declarat vacant, iar următoarea persoană pe lista de candidaţi de la alegerile locale din toamnă este Răzvan Enescu, din partea PLUS, cel care a fost candidatul alianţei USR-PLUS pentru funcţia de primar.

Back To Top