Categorie: Politic

Într-un comunicat de presă transmis joi, PSD Ploieşti anunţă că reprezentanţii în Consiliul Local ai formaţiunii, doi la număr, au depus un proiect care propune indexarea plafonului până la care se acordă transport public gratuit pentru vârstnici. Practic, prin creşterea acestui prag, direct proporţională cu indexările de pensii din ultimii ani, s-ar ajunge la un număr mai mare de persoane care ar putea beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport al TCE Ploieşti.

 

În prezent, plafonul este stabilit la 2.100 de lei. Asta înseamnă că toţi pensionarii cu venituri lunare sub acest prag beneficiază de gratuitate. Acelaşi lucru e valabil şi pentru femeile trecute de 65 de ani şi bărbaţii trecuţi de 70 care dintr-un motiv sau altul nu au ieşit oficial la pensie. Conform propunerii, acest plafon ar urma să fie majorat, în funcţie de evoluţia punctului de pensie decisă de Guvern, anunţă PSD în comunicatul de presă, argumentând că plafonul e neschimbat din 2017.

"Consilierii locali PSD au depus la consiliul local al municipiului Ploieşti un proiect de hotărâre prin care solicită majorarea plafonului de 2100 lei sub care pensionarii şi persoanele în vârstă de peste 65 de ani – femeile – şi 70 de ani – bărbaţii şi care nu sunt pensionari beneficiază de transport gratuit. Urmare a indexărilor succesive ale punctului de pensie, mulţi pensionari au primit creşteri care i-au scos din grila de gratuitate, astfel încât se impune majorarea ei (n.r. a cotei de venituri de la care se acordă gratuitatea) cu procentul de creştere a pensiei stabilit de Guvern. Propunerea are în vedere situaţia economică grea a pensionarilor, faptul că au pensii mici, că mulți dintre ei sunt bolnavi și majoritatea banilor se cheltuie pe medicamente şi întreţinere, pensiile fiind insuficiente pentru asigurarea unui trai decent mai ales în condiţiile în care actualul guvern liberalo-userist a blocat creşterea pensiilor", se arată în comunicatul PSD Ploieşti.

Back To Top