Categorie: Politic

O hotărâre prin care Consiliul Local Ploieşti a aprobat un plan urbanistic zonal, permiţând construirea unui bloc cu şase etaje pe strada Mircea cel Bătrân, stârneşte un scandal mare pe scena politică prahoveană, după ce deputatul USR Mihai Poliţeanu a acuzat că persoanele care construiesc imobilul fac parte dintr-un clan interlop şi că, automat, consilierii de la PNL şi PSD sunt "servitorii interlopilor". În replică, social-democratul George Botez a anunţat că-l va da în judecată, arătând că atât el cât şi celălalt consilier local PSD s-au abţinut la vot la proiectul respectiv.

În mesajul publicat joi pe Facebook, deputatul Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova, a acuzat că persoanele care au solicitat aprobarea planului urbanistic zonal fac parte dintr-un clan interlop "ai cărui membri au fost anchetați și condamnați de-a lungul timpului pentru cămătărie și prostituție, infracțiuni de șantaj, înșelăciune, violențe sau constituire de grup criminal organizat". El a adăugat că unul dintre cei doi proprietari a obţinut, acum câţiva ani, o locuinţă socială de la Primărie, iar acum e în poziţia să-şi construiască un bloc. Parlamentarul USR a concluzionat că, automat, consilierii de la PNL şi PSD sunt "servitorii interlopilor din Ploieşti", deşi ulterior şi-a corectat mesajul, după ce a fost informat că social-democraţii nu au votat favorabil proiectul pentru planul urbanisrtic, care a ajuns să fie aprobat cu voturile celor de la PNL şi ALDE, în condiţiile în care aceştia au argumentat că documentaţia a fost în regulă şi că nu au găsit un motiv întemeiat pentru a o respinge. Poate c-ar mai trebui precizat şi că, în timpul şedinţei Consiliului Local, nu a existat nicio luare de cuvând cu privire la clanuri de interlopi sau afaceri dubioase, singura discuţie, deschisă, culmea, de PSD-istul Vîscan, fiind legată de asigurarea accesului rutier şi a unui număr adecvat de locuri de parcare.

Într-o reacţie la mesajul publicat de preşedintele USR Prahova pe Facebook, consilierul local George Botez a anunţat că-l va chema în judecată pe acesta: "Când împroșcați cu noroi și minciuni oameni care nu merită așa ceva, simt nevoia să vă corectez și să vă dau în judecată. Pentru că sunteți un mare mincinos, manipulator și sărac cu duhul, sunteți produsul perfect al unei Românii în criză morală. Ați afirmat pe pagina dumneavoastră de Facebook (printscreenul este gata, stați fară grijă) că eu și colegul meu Robert Viscan am fi susținătorii clanurilor interlope din Ploiești și sprijinitori ai grupurilor de spălare de bani. Mai exact, ați afirmat că: «Tot ieri, consilierii locali ai PNL și PSD au votat pentru bunăstarea și spălarea banilor clanurilor interlope din Ploiești». Ce au făcut colegii dumneavoastră din PNL este problema domniilor lor. Dar, cu referire la mine și la colegul meu ați dat cu mucii în fasole".

"Nu stiu ce înțeleg colegii dumneavoastră de partid din ședințele de consiliu local deoarece dacă li se ia din față ce le scrieți la partid, sunt Erorr 404! Dar macar să numere și să țină minte ar trebui să poată, deși am serioase rezerve față de unii dintre ei. Nu toți, e drept! (...) Revenind la ce ați afirmat, vă comunic că proiectul de urbanism incriminat de dumneavoastră nu a fost votat «pentru» de către consilierii PSD! Noi ne-am abținut! Majoritatea de 14 voturi s-a realizat pe axa PNL-ALDE, adică asociații dumneavoastră. Aceia care v-au oferit posturi înalte în administrație și cu care mergeți în continuare la braț, arătând alegătorilor ce (nu) face USR", a mai transmis Botez.

Preşedintele USR Prahova a avut o nouă reacţie, în care îşi recunoaşte greşeală privind votul din şedinţa CL de miercuri, dar insită că clanul de interlopi despre care vorbea "a fost parte integrantă a PSD Prahova, pumnii și picioarele clanului Cosma" şi că "proiectul imobiliar al interlopilor este practic o continuare, în aceeași curte, a altui proiect imobiliar – Confort Residence – aprobat in 2012 printr-un HCL inițiat printre alții, ce să vezi, chiar de avocatul George Botez".

Back To Top