Categorie: Politic

Reunit în şedință plenară în data de 21 mai, Consiliul Legislativ a avizat favorabil propunerea legislativă privind instituirea zilei de 19 iulie – Ziua naţională a înotului.

“Avizul formulat de către Consiliul Legislativ reprezintă un prim pas necesar pentru demararea procesului parlamentar de analiză al proiectului legislativ iniţiat alături de colegii mei liberali Roberta Anastase, Sebastian Burduja, Sorin Moldovan şi Monica Anisie. Înotul este cel mai eficient şi complex sport datorită faptului că nu prezintă rezervele tipice majorității sporturilor. Din acest motiv, proiectul legislativ îşi propune să ofere cadrul legislativ necesar pentru ca Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern să poată angrena cluburile, asociaţiile şi membrii afiliaţi în organizarea şi  participarea la programe și manifestări cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanța practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor”, a declarant Răzvan Prișcă, deputat PNL.

În opinia parlamentarului de Prahova, “adoptarea prezentului proiect legislativ poate constitui, de asemenea, imboldul necesar pentru o dezvoltare accelerată a infrastructurii critice necesare practicării înotului. România nu beneficiază în prezent de o infrastructură modernă adaptată rigorilor de pregătire a sportivilor români şi nu numai. Bazinele de înot sunt prea puţine şi, în bună măsură, vechi şi impracticabile. Vreau să mulţumesc pe această cale Federaţiei Române de Nataţie si Pentatlon Modern precum şi doamnei Camelia Potec, pentru suportul logistic oferit în elaborarea proiectului legislativ”.

Back To Top