La alegerile USR PLUS Prahova, s-au trezit față în față oamenii din PLUS versus tabăra anti-Barna din USR, așa că fuziunea a mers mai ușor  
Categorie: Politic

Organizatia USRPLUS Prahova este atipică pe frontul intern userist. Deputatul Mihai Polițeanu, fostul președinte, nu se numără printre fidelii lui Barna în partid. La Prahova, practic, s-au trezit față în față oamenii din PLUS versus tabăra anti-Barna din USR, așa că fuziunea a mers mai ușor.

Negocierea

Negocierea a presupus ca PLUS să obțină 60% din membrii conducerii, inclusiv președintele, asa că potențialii contra-candidați ai lui Lupu s-au retras pe parcurs. Surse din partid de la nivel central, au acreditat ideea că Mihai Polițeanu va fi sprijinit pentru a obține un loc în Biroul Național la congresul USRPLUS care va tranșa totodată și miza cea mare: predintele la nivel național.

Citește și: VIDEO PREMIERA. Andrei Lupu, noul președinte USR PLUS Prahova, la Actualitatea LIVE

În afară de Prahova, Dacian Cioloș a câștigat filiale importante strategic datorită numărului de delegați care le vor reprezenta la congres. Cea mai mare victorie o lui Cioloș în competiția cu Barna o reprezintă filiala din Diaspora care va trimite aproape 100 de voturi în toamnă. PLUS a mai câștigat în Cluj, Galați, Buzău, Vrancea și București. Alegerile interne din filiale sunt în desfășurare.

Back To Top