gratiela gavrilescu proiect modificare lege deseuri
Categorie: Politic

Deputatul Grațiela Gavrilescu a depus, alături de 115 parlamentari din PSD, PPU (social-liberal) și neafiliați, un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii 211 din 2011, privind regimul deșeurilor.

Principalele modificări propuse sunt legate de interzicerea importului mascat de deșeuri destinate aruncării la groapă, sancțiuni mai aspre pentru importatorii care nu asigură condiții de depozitare corespunzătoare, taxă suplimentară de depozitare și o procedură dură de urmărire a importurilor de “reciclabile”, care vor trebui notificate la Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

„Este necesar să înăsprim și mai mult cadrul legislativ”

Trasabilitatea materialelor reciclabile va fi urmărită de către comisarii Gărzii de Mediu, iar importatorii vor trebui să desemneze o persoană care să însoțească, în permanență, transportul de deșeuri, de la graniță și până la reciclator. „Scopul acestor modificări este foarte clar: interzicerea importului mascat de deșeuri destinate aruncării la groapă, de care ”băieții deștepți” din țările vest-europene doresc să scape ieftin. Este un fenomen cu care m-am confruntat și în mandatul meu de ministru al Mediului, însă nu la această dimensiune! Iată de ce am considerat că este necesar să înăsprim și mai mult cadrul legislativ. (…) Nu este admis ca străzile să rămână nemăturate și nespălate, mai ales în perioadă de caniculă și pandemie, gunoiul menajer și cel stradal să zacă neridicate și să ajungem să prăsim șobolani printre tomberoane!” a declarat Grațiela Gavrilescu, deputat PPU (social-liberal).

Back To Top