Categorie: Politic

Senatorul PNL Alexandru Nazare a răspuns public unor critici aduse de premierul Cîţu vizând mandatul său de ministru al Finanţelor, arătând că întârzierile de care a fost acuzat au fost mai degrabă "diferenţe de viziune" privind perioada de implementare sau maturitatea unui proiecte. Parlamentarul de Prahova i-a urat succes noului ministru, precizând că acesta va avea o misiune crucială să reducă deficitul bugetar şi avertizând că rectificarea propusă de primul-ministru nu face decât să alimenteze acest deficit.

"Observ că premierul Florin Cîtu a revenit astăzi cu marota «întârzierilor» din prima parte a anului referindu-se la mandatul meu în conferinţa de presă de la Ministerul Finanţelor. Nu este vorba despre întârzieri, ci diferențe de viziune asupra implementarii anumitor proiecte cu care eu nu am fost de acord din motive întemeiate", a declarat senatorul PNL Prahova Alexandru Nazare, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, în care a oferit şi o serie de detalii privind aşa-zisele proiecte întârziate.

Avertisment privind deficitul bugetar şi împrumuturile externe

În acelaşi mesaj, fostul ministru al Finanţelor avertizează că rectificarea anunţată de Florin Cîţu riscă să ducă la o creştere cu 3,7 miliarde de lei a deficitului bugetar, ceea ce va obliga Executivul la noi împrumuturi: "Îi urez succes colegului Dan Vâlceanu în poziţia de ministru al Finantelor! Are o misiune onorantă, dar şi dificilă din multe puncte de vedere, respectiv în privinţa scăderii deficitului. Aceasta este prima sarcină primită chiar de la premier, cel care a prezentat în calitate de ministru interimar de Finante o propunere de rectificare în care deficitul nominal nu mai este 80 miliarde lei aşa cum era prevăzut, ci 83,7 miliarde lei. Așadar, deficitul în termeni nominali creşte cu 3.7 miliarde lei (aprox 755 mil EUR), 0.3% PIB, în ciuda faptului că prognoza anuală de creștere economică a fost revizuită la 7%.  Această sumă va trebui împrumutată suplimentar în această toamnă în ipostaza în care propunerea de rectificare este aprobată în forma actuală"

Back To Top