Ciucă vrea să aibă guvern fără usr
Categorie: Politic

Guvernul Ciucă va fi unul minoritar, format de PNL și UDMR, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii dintre președintele Klaus Iohannis și liderii PNL, care a avut loc joi seara la Vila Lac 3. Concret, acest lucru înseamnă că nu vor mai fi purtate negocieri pentru intrarea la guvernare a celor de la USR. PSD anunță, pe căi oficiale și neoficiale, că nu va vota în Parlament un guvern minoritar, cu toate că există mai multe curente de opinie în partid, pro și contra ideii de a intra la guvernare.

Liberalii au discutat despre împărțirea portofoliilor într-un guvern minoritar PNL-UDMR și persoanele care vor urma să fie nominalizate în executiv. Conducerea PNL urmează să se reunească vineri, la ora 11:00, într-o ședință a Biroului Executiv Național pentru a decide soarta Guvernului Ciucă, cu doar o zi înainte de termenul-limită până la care premierul desemnat trebuie să depună în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare.

Generalul Ciucă - misiune imposibilă

Pentru învestirea guvernului, Nicolae Ciucă are nevoie de 234 de voturi. În acest moment, PNL și UDMR se mai bazează pe cel mult 158 de voturi, după ce mai mulți liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au anunțat că părăsesc grupul parlamentar al partidului, și cel mai probabil nu vor vota guvernul. Celor 158 de voturi li s-ar putea adăuga 18 voturi ale minorităților naționale, însă tot ar mai fi nevoie de aproape 60 de voturi. Citește și: Cristian Tudor Popescu: Ciucă e propunerea lui Iohannis care vrea controlul Guvernului

Back To Top