psd negociaza dur cu pnl pentru coalitia de guvernare
Categorie: Politic

Rezultatul negocierilor de sâmbătă pare să arate că noua poveste de dragoste politică pare să funcționeze. PSD este dispus să renunţe la impozitarea progresivă, iar PNL acceptă să fie acordate din nou vouchere de vacanţă. Desfiinţarea Secţiei speciale este, însă, în continuare un punct în jurul căruia nu există consens, dar discuţiile vor continua duminică.

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților a afirmat că 95% dintre negocieri au fost finalizate. Surse politice au transmis pentru news.ro că s-a avansat în negocierea punctelor divergente dintre PNL şi PSD, după ce fiecare partid a făcut concesii.

PSD vrea vouchere, PNL acceptă, dar nu pe litoral

Potrivit sursei citate, PSD este dispus să renunţe la impozitarea progresivă, cu care PNL nu este de acord. În cotrapartidă, PNL este dispus să accepte acordarea din nou a voucherelor de vacanţă. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei. Cu toate acestea, voucherele nu vor putea fi folosite pe litoral, ci doar în staţiuni balneo-climaterice şi în agroturism.

Justiția, punctul tensionat al negocierilor

Domeniul Justiţiei rămâne încă nefinalizat şi ridică cele mai multe probleme în cadrul negocierilor. Nu există încă un consens în ceea ce priveşte desfiinţarea Secţiei speciale, însă se are în vedere solicitarea unui nou aviz din partea Comisiei de la Veneţia.

Citește și: PNL vrea cu PSD la guvernare. Ludovic Orban: Este sinucidere politică

Back To Top