laura moagher senator psd
Categorie: Politic

Laura Moagher, senator PSD de Prahova, a anunțat prioritățile PSD în negocierile cu liberalii, pentru a intra la guvernare. Parlamentarul a enumerat câteva dintre măsurile avute în vedere de social-democrați.

“Prima urgență a PSD, în negocierile pentru potențiala guvernare, dincolo de stabilizarea situației critice din sănătate, este susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor.

VEZI ȘI: Laura Moagher, senator de Prahova: “Am trimis acasă un guvern care nu a demonstrat nimic și care a dus economia în haos”

> PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022.

> PSD vrea să se ajungă rapid cu nivelul alocațiilor la nivelul prevăzut de legea adoptată în Parlament, confirmată de CCR, dar modificată repetat și amânată prin OUG de guvernările de dreapta.

> PSD susține majorarea pensiilor cu 11% încă din prima lună de guvernare.

> PSD susține creșterea salariului minim de la 2300 la 2550 de lei, de la 1 Ianuarie 2022

Toate acestea sunt măsuri esențiale pentru menținerea puterii de cumpărare a populației și implicit a consumului – element esențial pentru minima/buna funcționare a economie”, anunță senatorul PSD de Prahova Laura Moagher. 

Parlamentarul spune că social-democrații vor la guvernare “pentru a aplica soluții la situațiile critice din prezent, astfel încât să se genereze stabilizare și apoi revenirea la normalitate în vederea relansării economice și sociale”.

Mesajul transmis de Laura Moagher, în contextul negocierilor pentru viitorul guvern

Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început, miercuri, cu partea economică şi socială, iar joi ele vor continua cu aspecte care țin de Muncă, Sănătate și Educație.

“Din punctul nostru de vedere, programul de guvernare ar trebui cumva conceput cu măsuri pe termen scurt şi cu măsuri pe termen mediu (...) pentru creşterea nivelului de trai până în martie şi depăşirea iernii, fiindcă toţi românii sunt afectaţi de criza energetică şi de pandemie şi, pe urmă, restul de program de guvernare până la finele anului 2024", a declarant, marți, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Back To Top