roberta anastase reducere tva lemne
Categorie: Politic

Miercuri au fost promulgate, de președintele României, două legi pentru completarea art. 291 din Codul fiscal, actele normative referindu-se la reducerea TVA-ului la lemn de foc. Senatorul de Prahova Roberta Anastase a făcut anunțul, arătând că, astfel, românii vor plăti mai puțin pentru acest tip de combustibil.

Prin cele două legi este completat alin. 3. Astfel, cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare și pentru “livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 și 4401 12 00”, respectiv pentru “livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 și 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entități, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială.”

“Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat două legi potrivit cărora TVA-ul pentru livrarea lemnelor de foc va scădea la 5% de la 19%. Românii vor beneficia de un preț mai mic pentru acest combustibil, fiind vorba despre livrarea de lemne de foc precum butuci, trunchiuri etc. În mediul rural, 85% dintre români folosesc lemnele pentru încălzire, în vreme ce procentul total de gospodării în care se folosește lemnul pentru încălzire este de 45%”, a arătat senatorul PNL de Prahova Roberta Anastase.

VEZI ȘI: Roberta Anastase: Simplificăm relația cu statul! De la 1 ianuarie, Ghișeul.ro a procesat peste 2,5 milioane de tranzacții

Back To Top